Crna kronika

OKOLNOSTI POŽARA Buknulo u kuhinji, eksplodirale dvije plinske boce, jedna tijekom intervencije

Požar i vatrogasci (Ilustracija)

Iza dosta šture informacije Županijskog centra 112 Dubrovnik o požaru kuće u Orebiću u kojoj je jedna osoba ozlijeđena, saznaje DuList, krije se puno dramatičnija priča.

Naime, u požaru koji je buknuo u četvrtak ujutro na kući u mjestu Stankovići kod Orebića na Pelješcu teško je ozlijeđena 89-godišnjakinja (1929. godište), koja je zadobila opekline po tijelu opasne po život te je, nakon što ju je zbrinula Hitna pomoć, zbog težine ozljeda prevezena helikopterom u KBC Split, gdje nam jutros nisu htjeli dati informaciju o njenom trenutnom stanju.

Kuća prizemnica u požaru je potpuno izgorjela, a u Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj sumnjaju kako je požar buknuo u kuhinji.

Međutim, prava se drama odvijala tijekom intervencije DVD-a Orebić. Kako nam je rekao dozapovjednik DVD Orebić Ante Vidulin, prije dolaska postrojbe na požarište eksplodirala je prva plinska boca, potom tijekom intervencije još jedna, a treću su plinsku bocu vatrogasci ipak uspjeli netaknutu iznijeti iz kuće.

-Problem je što je sama dojava stigla dosta kasno. Na kući je već nastala buktinja kad smo mi stigli – izjavio je Vidulin.

Inače, Županijski centar 112 izvijestio je kako je dojava o požaru stigla u 9.49 sati, a požar je ugašen u 11.15 sati.

Pročitajte još

SINOĆ KOD MLJETA Pomorska nesreća u kojoj su ozlijeđena tri carinika

Dulist

UHIĆENO SEDAM OSOBA Dubrovački policajci ‘razbili’ lanac krijumčara drogom i ljudima

Dulist

Dilerski dvojac s Korčule ‘pao’ s više vrsta droga

Dulist