Politika

OGLASIO SE KONAVOSKI HSS Pritisci su bili stalni, suradnju je nadjačala politika podjela

hss logo

Konavoski HSS oglasio se o raskidu koalicije s HDZ-om. Odlukom, pišu, nisu iznenađeni.

-Odluka Općinskog odbora HDZ-a da u Konavlima raskine koaliciju s HSS-om nije iznenadila konavoski HSS. Naprotiv, s obzirom na stalni pritisak dijela HDZ-a, bilo je pitanje vremena kad će se takva odluka donijeti.
Konavle su u koalicijskom razdoblju nakon duže stagnacije napravile izniman napredak na nizu područja. Pokrenuti su brojni projekti financirani iz EU fondova, uvedene nove demografske mjere za mlade i obitelji, znatno unaprijeđen društveni život u konavoskim selima, pokrenut projekt razvoja poljoprivrede, povećana je tolerancija i međusobno uvažavanje. Jednom riječju, Konavle su krenule naprijed – navode konavoski HSS-ovci.
-Ponosni smo jer je HSS imao značajnu ulogu u realizaciji ovih projekata, definiranih Sporazumom na kojeg se koalicija obvezala. Cijelo vrijeme suradnja sa svim općinskim službama bila je korektna.
HSS-ova inicijativa o reformi mjesnih odbora bila je dodatni razlog razilaženja, jer ova razina lokalne samouprave može itekako biti pokretač razvoja konavoskih sela i mjesta. Dijelu HDZ-a, koji ima druge interese, glavni cilj je bio pod svaku cijenu raskinuti koaliciju. To svakako nije u duhu suradnje i zajedništva o kojoj se ovih dana puno govori. Nije nam drago što u Konavlima unutar HDZ-a nadjačava stara politika podjela. HSS Konavle nastavit će surađivati na realizaciji kvalitetnih projekata i iz oporbene pozicije – zaključili su.

Pročitajte još

Franković je od danas saborski zastupnik: ‘I dalje ću braniti boje našeg grada’

Dulist

Konstituiran novi saziv Sabora, Jandroković treći put predsjednik

Dulist

VIKTORIJA KNEŽEVIĆ U SABORU ĆE VOLONTIRATI Neću primati plaću, tako sam odabrala!

Dulist