Grad

Ofregajte Ploče!

Jeste li u posljednje vrijeme zastali na Pločama i pogledali oko sebe? Mi jesmo i ostali smo iznena­đeni. Ostali smo iznenađeni koliko nam je šporak jedan od ulaza u Grad. Nismo mogli vjerovati da se nala­zimo u samoj blizini povijesne jezgre, ali i kulturnog centra u Lazaretima. Cesta je toliko šporka i crna da izgleda da nije očišćena tijekom posljednjih nekoliko godina. Na temelju viđenog, u najmanju ruku trebalo bi je dobro ofregat! Nije ni čudo da je takvo stanje s obzirom na veliku količinu vozila koja svakodnevno cirkuliraju tim dije­lom Grada. Cijelom tom neugodnom dojmu pridonio je smrad koji se širi, među ostalim, i s obližnjeg odlaga­lišta smeća. No, nije taj otpad samo u kantama. Zbog nekulture pojedi­naca, može se pronaći i na kamenim pločama, pogotovo u blizini butige ili pekare. Još k tomu, na cesti se znaju ‘odmoriti’ i palete, naslonjene uz obli­žnje zidove. Cijelu tu situaciju, upot­punila je scena taksista koji vadi tapit iz auta i trese njime kako bi ga očistio. Nevjerojatno. Također, znamo koliko je karićarima važna pretovarna zona koja se nalazi iza autobusne stanice na Plo­čama. Kako tako je skrivena od pogleda javnosti, no moglo bi se, i trebalo, naći neko bolje rješenje te pretovarnu zonu premjestiti na adekvatnije mjesto.

Problemi s taksistima
Prometna signalizacija na cesti skoro se pa i ne vidi od sve te se nečistoće. Upravo je o tome bilo riječi na prvoj sjednici Vijeća za prevenciju Gradskog kotara Ploče održanoj prošlog tjedna, na kojoj je bio i DuList. Jedan od sta­novnika ovog dijela Grada, Damir Račić, naglasio je da Hrvatske ceste nisu opiturale prometnu signalizaciju barem tri godine. S time se i slažemo. Podsjetimo, na istom tom Vijeću, stanov­nici Ploča istaknuli su da im smetaju taksisti i njihovo ponašanje, ali i buka, koja trenutno nije toliko učestala zbog pandemije koronavirusa, no i dalje se smatra problemom.

Pročitajte još

[FOTO] STANOVNCI KARINGTONKE Gradonačelnik nas je trebao zaštititi. Ovo nije pravedno!

Dulist

Franković čestitao Roš Hašanu, Jom Kipur i Sukot

Dulist

SAD JE SLUŽBENO Imamo više od 2.500 stanova za najam i turiste

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija