Grad

Nastavlja se zamagljivanje protiv komaraca, provjerite kad

Nastavlja se zamagljivanje protiv komaraca, provjerite kad

Sanitat će od 10. do 17 kolovoza na području Dubrovnika provoditi adulticidnu dezinsekciju metodom hladnog zamagljivanja (ULV). Skreće se pažnja građanima, posebno onima koji boluju od astme ili drugih bolesti dišnih organa, da za vrijeme zamagljivanja zatvore vrata i prozore. Također se upozoravaju vozači na povećani oprez u prometu za vrijeme trajanja akcije. Posebno se upozoravaju pčelari da za vrijeme zamagljivanja drže pčele u košnicama, dok se u potpunosti ne raziđe insekticidna magla. U slučaju nepovoljnih klimatskih prilika, kao što su kiša ili pojačan vjetar, akcija se odgađa za sljedeći dan.

Zamagljivanje će se provoditi po sljedećem rasporedu po danima:
10. kolovoza 2021. godine (od 01,00 sat pa nadalje) zamagljivanjem će se obuhvatiti područje: Nuncijata, Kantafig (Gruška obala), ulica Andrije Hebranga sa sporednim ulicama : I.G.Kovačića, Sv. Križa, Generala J. Bobetka, Od Gaja,Gornji Kono, Vladimira Nazora i Vukovarska ulica sa sporednim ulicama (Obuljenska, N.Nodila, Od Gale, Šipćine), Obala S.Radića sa sporednim ulicama, te park Luja Šoletića.
11. kolovoza 2021. godine (od 01,00 sat pa nadalje) zamagljivanjem će se obuhvatiti područje Lapada (1. dio) i to ulice: Nikole Tesle, Lapadska obala, Šetalište Kralja Zvonimira, Iva Dulčića (uključujući i sve sporedne ulice u naseljima Orsan, Solitudo i Babin Kuk), zatim Kardinala Stepinca, Kralja Tomislava, Ispod Petke, Masarykov Put, Od Sv. Mihajla,Od Batale uključujući i sve sporedne ulice na ovom području kao i područje Opće bolnice Dubrovnik s ulicama Dr. A. Šercera i Josipa Pupačića
12. kolovoza 2021. godine (od 01,00 sat pa nadalje) zamagljivanjem će se obuhvatiti područje Lapada (2. dio) ulica Iva Vojnovića s naseljima Hladnica i Čokolino, područje Gospinog Polja i Gorice Sv. Vlaha, Pera Čingrije, Dr. A. Starčevića uključujući i sve sporedne ulice koje pripadaju kotaru Montovjerna (Bana J. Jelačića, Kneza Branimira, Gabra Rajčevića)
13. kolovoza 2021. godine (od 01,00 sat pa nadalje) zamagljivanjem će se obuhvatiti područje Šumeta, Knežice, Čajkovića, Sustjepana zatim područje Pila i Ploča i to sljedeće ulice: Zagrebačka, P. Krešimira IV, Zlatni Potok, Frana Supila, Sv. Jakov, Iza Grada, Branitelja Dubrovnika, Gradac, Splitski put uključujući sve sporedne ulice na ovom području.
16. kolovoza 2021. godine u 19.00 sati otočić Blato u Komolcu (barka), a istog dana od od 01,00 sat pa nadalj) zamagljivanjem će se obuhvatiti područje Prijevora, Dračeva sela, – područje Nove Mokošice sa svim sporednim ulicama, obala uz rijeku Omblu (Donje Obuljeno, Rožat i Komolac)
17. kolovoza 2021. godine (od 01,00 sat pa nadalje) zamagljivanjem će se obuhvatiti područje Stare Mokošice, Mirinova, Lozice, Vrbice, Štikovice, Velikog i Malog Zatona.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist