Aktualno

ODVJETNIK PREGLEJ ‘Starman se ne osjeća krivim, čekamo odluku o istražnom zatvoru’

ODVJETNIK PREGLEJ 'Starman se ne osjeća krivim, čekamo odluku o istražnom zatvoru'

Moj se branjenik izrazio da se ne osjeća krivim, odgovarao je na postavljena pitanja. Daljnji koraci su na Županijskom državnom odvjetništvu koje će odlučiti hoće li predložiti određivanje istražnog zatvora ili ne – istaknuo je ovog utorka popodne odvjetnik direktora HEP proizvodnje Željka Starmana Gordan Preglej.

Na novinarski upit o tome koga Starman drži odgovornim za tragediju u Platu s obzirom da se sam ne izjašnjava krivim, Preglej je istaknuo kako je HEP Proizvodnja izrazito velika jedinica te kako je lanac koji priprema dokumentaciju i ugovore izrazito dugačak.

-Moj je branjenik kao odgovorna osoba jedini u mogućnosti  potpisati ugovore. Međutim, stručne službe koje su ispod njega rade na pripremanju ugovora – rekao je Preglej.

Na upit o tome na koje se razdoblje optužbe konkretno odnose, Starmanov odvjetnik je rekao kako je to jako teško procijeniti s obzirom da je sporna revitalizacija Hidroelektrane Dubrovnik započela 2011. godine, dok je njegov branjenik na mjesto direktora HEP Proizvodnje postavljen tek 2017. godine.

-Prije njegovog postavljanja na mjesto direktora je čak bila i neka svečanost kojom se završavala revitalizacija hidroelektrane. Međutim, ona ni dan danas nije završena i postoje investicijski planovi HEP proizvodnje iz 2019. godine koji ukazuju da postupak revitalizacije i dalje traje. Zato je jako teško govoriti o tome što se u kojem razdoblju događalo – naglasio je Preglej te dodao kako je ono što se dogodilo u Platu velika ljudska tragedija.

-Starman ima 63. godine i nikada nije bio u sukobu sa zakonom. Svaka situacija koja ima veze s kršenjem zakona izuzetno mu teško pada, a kamoli ova u kojoj su djelatnici njegove tvrtke stradali. On se ne smatra krivim – zaključio je odvjetnik Preglej.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist