Grad

ODRŽIVOST U TURIZMU Održana radionica u sklopu SUSTOUR projekta

blank

Edukacijska radionica o održivosti u turizmu pod krilaticom “Sustainability for Shore Excursion providers”, na kojoj je sudjelovala zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić, održana je 2. lipnja u hotelu Kompas kao dio projekta SUSTOUR sufinanciranog iz programa COSME Europske unije.

Zamjenica Tepšić pozdravila je događaj i organizaciju susreta koji je okupio brojne lokalne dionike iz sektora turizma. Naglasila je važnost i potrebu ovakve vrste edukacija, poglavito u gradovima kao što je Dubrovnik, a koje pridonose boljem i proaktivnijem poslovanju.

– Zadovoljstvo mi je sudjelovati na ovoj radionici projekta SUSTOUR kojeg provodi Travelife. Održivost postaje važna premisa za sve segmente turističkog poslovanja, stoga nas raduje što su dvije dubrovačke agencije dionici ovog projekta zajedno sa svojim dobavljačima. Grad Dubrovnik kroz svoj program “Respect the City” gradi održivi turizam i ovakve inicijative važne su za ukupnu održivost destinacije – rekla je zamjenica Tepšić.

Radionica Udruge hrvatskih putničkih agencija obuhvatila je obuku i predavanja svjetski priznatog lidera u promicanju održivog turizma i jednog od osnivača Vijeća za globalni održivi turizam (GSTC) Nauta Kustersa. Prenio je spoznaje, iskustva i praktične vještine u pogledu odgovornog, sustavnog vodstva i razvoja kompetencija u održivom poslovanju, implementaciji održivih modela i vrijednosti koje turističkim tvrtkama, turoperatorima i agencijama kojima je turizam primarna djelatnost, mogu znatno unaprijediti djelovanje i učiniti ga prepoznatljivim.

SUSTOUR ima za cilj poticanje kapaciteta i vještina 175+ organizatora putovanja (MSP-malih i srednjih poduzeća) kroz provedbu obuke, sustava upravljanja, standarda i rješenja, što će poboljšati njihovo održivo upravljanje i učinkovitost te otvoriti nove tržišne mogućnosti. Također, kroz projekt se nastoji razviti i primijeniti metodologiju i online alat za certificiranje održivosti izleta uključivanjem dobavljača izleta, uključujući (lokalni) prijevoz, aktivnosti (npr. vožnja brodom, ronjenje, razgledanje grada), hranu i usluge vođenja.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ ČESTITAO ANTI KOLUNĐIJI ‘Svima pokazuješ da se upornošću može nadvladati svaka životna prepreka’

Dulist

NATJEČAJ ZA RAVNATELJA LAPADSKE ŠKOLE Stigle prijave nekoliko kandidata, Soko neće po novi mandat

Dulist

DVIJE TITULE Dubrovnik najpametniji i najbolji grad za život u Hrvatskoj

Dulist