Kultura

Održana večer lijepog muziciranja uz Deljkić i Konjević u Saloči od zrcala

Violinistica Aida Deljkić i pijanist Miron Konjević održali su koncert u petak u Saloči od zrcala Narodne knjižnice Grad. Na repertoaru su se našla djela J. S .Bacha, W. A .Mozarta, F. Mendelssohna i H. Wieniawskoga.

Koncert je otvorila violinistica Aida Deljkić skladbom J. S. Bacha (1685. – 1750.) Svita za violu br. 2, d mol (Prelude). U nastavku, zajedno sa pijanistom Mironom Konjevićem slijedile su skladbe W.A. Mozarta, Sonata za violu i klavir C dur (K.296) – Allegro vivace, Andante sostenuto, Rondo – Allegro, H. Wieniwaskoga (1835. – 1880.), Reverie za violu i klavir, Andante con moto te F. Mendelssohna (1809. – 1847.), Sonata za violu i klavir, c mol – Adagio, Allegro molto, Piu lento, Andante con Variazioni, Allegro molto.

Ovaj duo istaknuo je kako su koncert posvetili ‘sebi’, dok je pijanist Konjević već imao prilike svirati u Saloči od zrcala nekoliko godina ranije – ‘Podijelio sam svoje iskustvo sa kolegicom i tako smo došli na ideju da bismo mogli ovdje organizirati naš koncert.’ Violinistica Deljkić spomenula je kako im je ovo prvi zajednički koncert u Saloči od zrcala, ali im nije prvi put u Dubrovniku. Već nekoliko godina sudjeluju na Seminaru muzičkih pedagoga koji se svake godine održava u siječnju u Grand hotelu Park te su prije tri godine zajedno napravili cjelovečernji koncert u Dubrovniku svirajući u klavirskom kvartetu. Poručila je kako je ‘ovo ustvari, Mironu i meni, drugi koncert u Dubrovniku’.

Pročitajte još

[VRHUNSKI GLAZBENI SPOJ] Alena Baeva i Vadym Kholodenko večeras u Dvoru

Dulist

Uskoro ćemo uživati u desetom izdanju festivala ‘Dubrovnik u pozno ljeto’

Dulist

Igre se pridružuju obilježavanju 750 godina od proglašenja Statuta

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija