Aktualno

Održana radionica ‘Zašto se trebaš prijaviti u Savjet mladih’

Održana radionica 'Zašto se trebaš prijaviti u Savjet mladih'

Radionica ‘Zašto se trebaš prijaviti u Savjet mladih’ održala se u ponedjeljak u prostorijama Centra za mlade.

Voditeljica izrade lokalnog programa za mlade Grada Dubrovnika Ivana Grkeš upoznala je prisutne s zadaćama, propisima, ali i izazovima s kojim se susreću mladi u ostalim gradovima u kojima je Savjet već formiran.

Savjet mladih Grada Dubrovnika će imati 11 članova, uključujući predsjednika i zamjenika predsjednika, a u Savjet se biraju mladi od petnaest do dvadeset devet godina s prebivalištem na području Grada Dubrovnika. U Savjet se biraju dva člana iz reda školske populacije, tri člana iz reda studentske populacije i četiri člana iz reda mladih koji se profesionalno ili volonterski bave stručnim radom  iz  pojedinih  područja  djelokruga  rada Savjeta. Kandidate za članove Savjeta predlažu udruge mladih i udruge koje se bave mladima, učenička vijeća, studentski zborovi i drugi oblici organiziranja mladih koji su registrirani i djeluju na području Grada Dubrovnika.

Kako bi sve to dobilo na važnosti, održana je i simulacija sjednice Savjeta mladih, gdje su polaznici radionice podijeljeni u 3 tima rješavali probleme: loše kulturne ponude Grada, slabe prometne povezanosti prigradskih područja i nedovoljna umrezenost relevantnih dionika u radu s mladima.

Organizator ovog događaja je Informadur – informativni centar za mlade Grada Dubrovnika. Više informacija i obrasce za prijavu u Savjet mladih Grada Dubrovnika potražite ovdje.

 

Pročitajte još

Dubrovačke balerine na međunarodnom natjecanju postigle izvrsne rezultate

Dulist

PRIDRUŽITE SE Studentska akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Dulist

NAKON ISPADANJA LEJLE Tarik Filipović odgovorio hejterima: ‘Vi ste psihopati i sadisti’

Dulist