Županija

Održan radni sastanak u sklopu projekta TISAR

Tisar

U Dubrovniku je danas održan sastanak u sklopu realizacijeprojekta TISAR. Dubrovačko-neretvanska županija jedini je partner iz Hrvatske, a uspješnom realizacijom projekta dobit će putnički planer koji će putem ICT platforme biti povezan s ostalim europskim regijama, čiji predstavnici sudjeluju u realizaciji projekta.

Koordinator projekta Mato Tomljanović upoznao je predstavnike Grada Dubrovnika, turističkih zajednica Dubrovačko-neretvanske županije, Grada Dubrovnika, Grada Korčule, Općine Konavle, Zračne luke Dubrovnik, Lučke uprave Dubrovnik, županijskih lučkih uprava Dubrovnik i Korčula te poduzeća Liberats Dubrovnik s projektnim aktivnostima i početku programiranja planera koji će biti dostupan na posebnim touch screen izlozima, multimedijalnim totemima te putem smartphona.

Riječi je bilo o mogućim lokacijama za postavljanje navedenih uređaja, a kao najizglednije spomenute su Zračna luka Dubrovnik, Luka Dubrovnik, Grad Dubrovnik i Grad Korčula.

Radi se o projektu koji je uspješno prijavila Regionalna razvojna agencija DUNEA,  sufinancira se iz sredstava Europske unije putem operativnog programa prekogranične suradnje IPA ADRIATIC, a ukupno je vrijedan oko 2 milijuna i 180 tisuća eura.

Osim Dubrovačko-neretvanske županije u projektu sudjeluje još 12 partnera iz Bosne i Hercegovine, Grčke, Italije i Slovenije. Vodeći partner je talijanska regija Marche.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist