Županija

ODRŽAN OKRUGLI STOL U CAVTATU O pravu i položaju osoba s invaliditetom u Konavlima

ODRŽAN OKRUGLI STOL U CAVTATU O pravu i položaju osoba s invaliditetom u Konavlima

Okrugli stol ‘Prava i položaj osoba s invaliditetom u općini Konavle’ održan je ovog tjedna u organizaciji Općine Konavle i Zajednice sportova Općine Konavle, a u sklopu provedbe projekta ‘Podignimo letvicu visoko’. Na okruglom stolu su sudjelovali zainteresirani stanovnici Konavala, osobe s invaliditetom i roditelji djece s teškoćama u razvoju te predstavnici institucija i udruga, koji su u svojim izlaganjima predstavili svoj rad u različitim društvenim područjima, povezanima uz temu; kao što su zdravstvena zaštita, zapošljavanje, socijalna skrb, odgoj i obrazovanje, obitelj i život u zajednici te promicanje i zaštita prava osoba s invaliditetom, kako u županiji tako i u općini Konavle. Okrugli stol je moderirao Mario Bukvić, novinar i dobitnik ovogodišnje nagrade Grada Dubrovnika za promicanje prava osoba s invaliditetom, prenose iz Općine Konavle.

Uz informativna izlaganja provedena je i rasprava u kojoj je istaknut dio poteškoća i problema s kojima se osobe s invaliditetom, djeca s teškoćama u razvoju i njihove obitelji suočavaju, kao i moguća poboljšanja. Teme koje su se nametnule su potreba poboljšanja dostupnosti pravih informacija o pravima osoba s invaliditetom, zatim aktivno uključivanje u zajednicu te podizanje društvene svijesti o položaju osoba s invaliditetom.

Zaključci Okruglog stola, uključujući izlaganja te prijedloge i mišljenja sudionika, odmah su uključena u Dnevni red radne skupine za izradu Strategije Općine Konavle o izjednačavanju mogućnosti osoba s invaliditetom za razdoblje 2021. – 2025.
Projekt ‘Podignimo letvicu visoko’ provode Zajednica sportova Općine Konavle i Općina Konavle s ciljem uključivanja djece i mladih s teškoćama u razvoju te osobe s invaliditetom u zajednicu kroz sport. Vrijednost projekta je 1.500.000,00 kn, a sufinanciran je sredstvima Europskog socijalnog fonda. Projekt traje 22 mjeseca.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist