Županija

Objavljen natječaj kojim se potiče odvajanje otpada na otocima

Objavljen natječaj kojim se potiče odvajanje otpada na otocima

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je poziv za sufinanciranje prijevoza otpada s otoka na otok/kopno vrijedan 4 milijuna kuna s ciljem poticanja odvojenog prikupljanja otpada i uspostave učinkovitijeg sustava gospodarenja otpadom na otocima.

Davatelj javne usluge može ostvariti sredstva subvencije za povrat dijela troškova prijevoza otpada morskim putem u visini do 60 posto. Svrha ovog Javnog poziva je kvalitetniji, postojaniji i ekonomski učinkovitiji sustav gospodarenja komunalnim otpadom na otocima u skladu s načelima održivog razvoja, zaštite okoliša i prirode i zaštitom javnog interesa te poticanja unapređenja sustava odvojenog prikupljanja otpada na otocima.

Sufinanciranje se može odobriti za troškove koji se odnose isključivo na prijevoz otpada morskim putem s otoka na otok/kopno nastale u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 2020. godine i nisu uključeni u cijenu usluge. Prijevoz se odnosi na komunalni otpad, ako nema mogućnosti odlaganja na otoku, biorazgradivi otpad (otpadnog papira i kartona te biootpada) i reciklažni otpad (otpadna plastika, otpadni metal, otpadno staklo i otpadni tekstil). Javni poziv otvoren je do iskorištenja sredstava ili do 31. prosinca 2020. godine. Detaljnu dokumentaciju možete pronaći ovdje.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist