Crna kronika

Određen istražni zatvor krivotvoritelju (48) koji je na sebe upisao nekretnine na Lopudu

Osumnjičeni muškarac (48) koji je krivotvorenim ugovorom na sebe upisao nekretnine na Lopudu ispitan je te mu je određen istražni zatvor.

-Općinskom državnom odvjetništvu u Metkoviću je 14. siječnja 2023., uz kaznenu prijavu priveden te je ispitan državljanin Republike Hrvatske (1974.) zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela prijevare , krivotvorenja isprave i ovjeravanja neistinitog sadržaja. Navedeni predmet je 16. siječnja 2023. ustupljen Općinskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku na nadležno postupanje kao stvarno i mjesno nadležnom – ističe se u priopćenju DORH-a na službenim stranicama.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 48-godišnjak postupio u nakani da se nepripadno okoristi u većem iznosu, odnosno da je u točno neutvrđenom vremenu, ali svakako prije 3. studenoga 2021., sastavio neistiniti ugovor o kupoprodaji više nekretnina na otoku Lopudu u kojem je sebe naveo kao kupca, a pokojnog vlasnika tih nekretnina kao prodavatelja i na kojem se nalazi lažni potpis prodavatelja, kao i neautentična ovjera njegovog potpisa kod javnog bilježnika. Osnovano se sumnja da je nakon toga, 3. studenoga 2021., preslike tog neautentičnog ugovora podnio na ovjeru kod drugog javnog bilježnika u Zagrebu, prešućujući pritom da se radi o neautentičnoj ispravi pa kada je javni bilježnik ovjerio te preslike, osnovano se sumnja da ih je priložio prijedlogu za uknjižbu prava vlasništva. Službenici zemljišnoknjižnog odjela su, u uvjerenju da su predmetne isprave autentične, 23. prosinca 2021., donijeli rješenje kojim se dopušta uknjižba prava vlasništva na njegovo ime i korist, čime si je osumnjičenik, osnovano se sumnja, pribavio znatnu protupravnu imovinsku korist u iznosu od najmanje 100.000 eura, za koji je oštetio nasljednike pokojnog prijašnjeg vlasnika nekretnina.

Sudac istrage Županijskog suda u Dubrovniku je 14. siječnja 2023., odredio istražni zatvor protiv osumnjičenika.

Pročitajte još

TJEDAN NA CESTAMA 19-godišnjak se odbio testirati na droge, dobio 1.320 eura kazne!

Dulist

USRED METKOVIĆA Policajci zatekli 53-godišnjaka u prodaji droge

Dulist

UKINUT ISTRAŽNI ZATVOR Obustavljena istraga protiv 43-godišnjakinje zbog ubojstva u pokušaju

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija