Crna kronika

Krivotvorenim ugovorom 48-godišnjak na sebe upisao vrijedne nekretnine na Lopudu

Krivotvorenim ugovorom 48-godišnjak na sebe upisao vrijedne nekretnine na Lopudu

Policijski službenici II Policijske postaje Zagreb, sukladno raspisanoj potrazi Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, u petak, 13. siječnja na području Zagreba uhitili su 48-godišnjaka koji se sumnjiči za više kaznenih djela i to krivotvorenje isprave, ovjeravanje neistinitog sadržaja i prijevaru.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je krivotvorio ugovor o kupoprodaji nekretnina u vlasništvu osobe koje je preminula 2018 godine. Radi se o vrijednoj starinskoj kući sa zemljištem na otoku Lopudu. U krivotvorenom ugovoru u kojem je osumnjičeni naveden kao kupac, a preminuli vlasnik kao prodavatelj, osumnjičeni je krivotvorio potpis prodavatelja kao i ovjeru kod javnog bilježnika.

Potom je presliku krivotvorene dokumentacije u studenom 2021. priložio zahtjevu Općinskom sudu u Dubrovniku radi uknjižbe prava vlasništva navedenih nekretnina na svoje ime čime je doveo u zabludu djelatnike zemljišnoknjižnog odjela koji su nekretnine upisali na ime osumnjičenog.

Opisanim kaznenim djelima osumnjičeni je sebi pribavio znatnu protupravnu imovinsku korist, dok je zakonskim nasljednicima prouzrokovao znatnu materijalnu štetu.
Osumnjičeni je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

Pročitajte još

Dubrovčanina namamili u stan u Svetoj Nedelji pa ga ubili, prodali mu nekretnine

Dulist

U GABELA POLJU Zbog buke u ugostiteljskom objektu, čekićem napao dvojicu muškaraca

Dulist

Ugašen požar u stanu na Vojnoviću, nastala veća materijalna šteta

Dulist