Aktualno

ODOBRILA AGENCIJA ZA ZAŠTITU TRŽIŠNOG NATJECANJA Studenac preuzima Pemove butige

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja odobrila je na prvoj razini namjeru provedbe koncentracije koja nastaje stjecanjem izravne kontrole na trajnoj osnovi poduzetnika Studenac nad poduzetnikom Pemo. Riječ je o horizontalnoj koncentraciji na mjerodavnom tržištu trgovine na malo mješovitom robom, pretežno hranom, pićima i higijenskim proizvodima za domaćinstvo, na području Dubrovačko-neretvanske županije i podredno na području Grada Dubrovnika na kojima postoji preklapanje navedenih poduzetnika pri čemu će poduzetnik Studenac preuzeti tržišne pozicije poduzetnika Pemo.

Na tržištu Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika, Studenac bi provedbom predmetne koncentracije postao vodeći tržišni takmac na navedenom području s tržišnim pritiskom ostalih poduzetnika, velikih trgovačkih lanaca (Lidl, Konzum, Tommy), koji su snažno prisutni na nacionalnoj razini i koji spadaju među vodećih 5 poduzetnika.

Studenac bi se nakon provedbe predmetne koncentracije nastavio natjecati sa navedenim poduzetnicima, kao i s brojnim malim prodavaonicama prisutnima na cijelom promatranom području. Analizom je utvrđeno da je s obzirom na strukturu mjerodavnog tržišta, broj poduzetnika, razne formate prodavaonica, malo vjerojatno da može doći do učinaka protivno propisima o tržišnom natjecanju. Krajnji kupci će i dalje imati veliki izbor za kupnju, a poduzetnici će i dalje imati interesa za sudjelovanjem na predmetnom mjerodavnom tržištu, bilo da je riječ o širenju postojećih ili ulasku novih takmaca.

Slijedom navedenog, ne proizlazi da je riječ o koncentraciji koja bi mogla imati negativan učinak na tržišno natjecanje.

Pročitajte još

[IZRAVNI PRIJENOS] S DuListom pratite svečanu sjednicu Gradskog vijeća uz Fesu sv. Vlaha

Dulist

SVE VIŠE KOMENTARA Ljudi razočarani Dubovim ponašanjem: ‘Žao mi je ostalih kandidata…’

Dulist

Dalija Milić-Kralj dobitnica ‘Nagrade Ivan Filipović’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija