Aktualno

“Odmah je pokrenut interni postupak”

Ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Branko Bazdan dao je medijima izjavu o „neočekivanom neželjenom događaju“. 

– Dana 29. rujna 2011. godine u Općoj bolnici Dubrovnik zabilježen je „neočekivani neželjeni događaj“. Odmah po tome (30. rujna 2011.) pokrenut je interni postupak u smislu obavješćivanja Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske, sastanka Povjerenstva za stručni nadzor sa svim sudionicima i analizom neželjenog događaja. O svemu navedenom obaviještena je bolesnica kao i njena najbliža rodbina. Svi relevantni podaci i kronologija događanja dostavljeni su svim mjerodavnim i nadležnim institucijama – izjavio je Brano Bazdan.

Sve vezano za zamjenu dokumentacije dvaju pacijentica bolnice zbog čega je jedan od njih završila na operaciji bubrega umjesto druge.
Kako neslužbeno doznajemo obje su pacijentice imale simptome promjena na bubrezima, a niti jedna nije imala problema s kralježnicom. Kod jedne je doznajemo prepoznat karcinom na bubregu, a kod druge na sreću ne.
 
 

Pročitajte još

‘VI STE NAŠ PONOS’ Svečano promovirani prvostupnici i magistri Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

IZVUKLI KOLICA, VRŠE, GUME… Velika akcija čišćenja mora u ACI marini Dubrovnik

Dulist

KONAČNO, NAKON POPUŠTANJA MJERA Upriličen Dan poezije u Domu za starije osobe Dubrovnik

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija