Aktualno

Odluka o Centru iza Grada – u siječnju!

Rezultati natječaja za idejno urbanističko rješenje mega projekta uz gradske zidine – Centra iza Grada bit će poznati tek u siječnju 2012.

Tada će se organizirati i najavljena izložba radova pristiglih na natječaj. A pristigla su ukupno 52 rada, među kojima je ocjenjivački sud izabrao 12 radova za drugi krug postupka. Kako izvještavaju iz gradske uprave, predsjednica Europana Hrvatska Borka Bobovec izvijestila je gradski Upravni odjel za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša kako je uspješno provedena prva faza odabira te je ocjenjivački sud izabrao 12 radova od ukupno 52 pristigla koji idu u drugi krug postupka.

Ocjenjivački sud će drugu sjednicu održati 19. studenoga u Zagrebu te će na njoj odabrati najbolje radove. Između dvije sjednice Ocjenjivačkog suda, sukladno propozicijama Europana, održat će se Forum gradova i žirija u Oslu gdje će se predstaviti i prodiskutirati radovi koji su odabrani za drugi krug žiriranja.

To je mjesto na kome se predstavnici lokacija upoznaju s radovima koji su ušli u drugi krug žiriranja te mogu dati svoje mišljenje i izraziti očekivanja vezano uz konačni odabir, uz komentare predstavnika Ocjenjivačkog suda. Forum Gradova i žirija održava se od 4. do 6. studenog 2011. godine, a na njemu će sudjelovati i predstavnici Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

NIKOLA I IVAN SRŠEN LOPUĐANINU SPASILI ŽIVOT ‘Reanimirali smo ga sat vremena, mislio sam da je gotovo, a onda je srce počelo kucati…’

Dulist

IVAN KOMUŠANAC Vaša županija izvrsno prati trendove u obnovljivim izvorima energije, a prava priča se tek ima pokrenuti

Mia Njavro Banić

NEMA OZLIJEĐENIH Vatrogasci pilaju granu koja je pala na balkon hotelskih soba

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija