Aktualno

Izvještavanje o ratu u Dubrovnku

Povodom obilježavanja 20. godišnjice napada na šire dubrovačko područje i njegove uspješne obrane, danas je u Samostanu svete Klare počela dvodnevna konferencija na temu „Izvještavanje o napadima na Dubrovnik i priznanje Hrvatske – 20 godina poslije“.

Konferencija je okupila dvadesetak stručnjaka iz Hrvatske, Velike Britanije, Francuske te Crne Gore koji su se bavili tom tematikom, a u panelima sudjeluju i dubrovački novinari, aktivni sudionici tih događaja, koji su putem pisane riječi, tona i slike slali svoje izvještaje o događajima u opkoljenom Dubrovniku i njegovoj okolici i na taj način doprinjeli širenju istine.

Također, o praksi izvještavanja s dubrovačkog područja za strane medije govorit će i Alec Russel, ratni reporter The Daily Telegrapha iz Velike Britanije, danas urednik u Financial Timesu, Nada Burić ratna repotorterka za APA te dr. Renauld de Brosse, svjedok ekspert Haškog suda za Miloševićevu propagandu.
Na otvaranju konferecije okupljene su pozdravili organizator skupa i nastavnik na Odjelu za komunikologiju Sveučilišta u Dubrovniku doc. dr. sc. Mato Brautović, dr.sc. Vlatko Lipovac sa Odjela za komunikologiju, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvoMiho Katičić  te župan Dubrovačko – neretvanski Nikola Dobroslavić, dok je uvodno predavanje održao prof. dr. sc. Ivo Banac sa Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta Yale iz SAD-a.

Konferenciju „Izvještavanje o napadima na Dubrovnik i priznanje Hrvatske – 20 godina poslije“ su financijski potpomogli Dubrovačko-neretvanska županija, Grad Dubrovnik, Zračna luka Dubrovnik, Općina Konavle, Hoteli Maestral d.d., Studentski centar, a odvija se u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku.

Pročitajte još

Seizmolog Kuk: ‘Ovako jaki potresi kod nas nisu mogući’

Dulist

Roko s bauštele: Evo da ne kažu da sam se prodao za fotelju

Dulist

Marko Bijač u konkurenciji za najboljeg vaterpolista u 2022.

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija