Aktualno

Izvještavanje o ratu u Dubrovnku

reporteri6469

Povodom obilježavanja 20. godišnjice napada na šire dubrovačko područje i njegove uspješne obrane, danas je u Samostanu svete Klare počela dvodnevna konferencija na temu „Izvještavanje o napadima na Dubrovnik i priznanje Hrvatske – 20 godina poslije“.

Konferencija je okupila dvadesetak stručnjaka iz Hrvatske, Velike Britanije, Francuske te Crne Gore koji su se bavili tom tematikom, a u panelima sudjeluju i dubrovački novinari, aktivni sudionici tih događaja, koji su putem pisane riječi, tona i slike slali svoje izvještaje o događajima u opkoljenom Dubrovniku i njegovoj okolici i na taj način doprinjeli širenju istine.

Također, o praksi izvještavanja s dubrovačkog područja za strane medije govorit će i Alec Russel, ratni reporter The Daily Telegrapha iz Velike Britanije, danas urednik u Financial Timesu, Nada Burić ratna repotorterka za APA te dr. Renauld de Brosse, svjedok ekspert Haškog suda za Miloševićevu propagandu.
Na otvaranju konferecije okupljene su pozdravili organizator skupa i nastavnik na Odjelu za komunikologiju Sveučilišta u Dubrovniku doc. dr. sc. Mato Brautović, dr.sc. Vlatko Lipovac sa Odjela za komunikologiju, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvoMiho Katičić  te župan Dubrovačko – neretvanski Nikola Dobroslavić, dok je uvodno predavanje održao prof. dr. sc. Ivo Banac sa Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta Yale iz SAD-a.

Banner 300x250 DU 1

Konferenciju „Izvještavanje o napadima na Dubrovnik i priznanje Hrvatske – 20 godina poslije“ su financijski potpomogli Dubrovačko-neretvanska županija, Grad Dubrovnik, Zračna luka Dubrovnik, Općina Konavle, Hoteli Maestral d.d., Studentski centar, a odvija se u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku.

Pročitajte još

MOKOŠICA PRVI PUT PROSLAVILA SV. GAŠPARA ‘Misu je doživljavao kao nešto veličanstveno’

Dulist

GORDAN BOSANAC ‘Šuica je prekršila kodeks ponašanja, mora se suočiti sa sankcijama

Dulist

ISPUCALI STUPOVI PELJEŠKOG MOSTA Stručnjaci tvrde kako sigurnost prometa nije ugrožena

Dulist