Aktualno

Izvještavanje o ratu u Dubrovnku

Povodom obilježavanja 20. godišnjice napada na šire dubrovačko područje i njegove uspješne obrane, danas je u Samostanu svete Klare počela dvodnevna konferencija na temu „Izvještavanje o napadima na Dubrovnik i priznanje Hrvatske – 20 godina poslije“.

Konferencija je okupila dvadesetak stručnjaka iz Hrvatske, Velike Britanije, Francuske te Crne Gore koji su se bavili tom tematikom, a u panelima sudjeluju i dubrovački novinari, aktivni sudionici tih događaja, koji su putem pisane riječi, tona i slike slali svoje izvještaje o događajima u opkoljenom Dubrovniku i njegovoj okolici i na taj način doprinjeli širenju istine.

Također, o praksi izvještavanja s dubrovačkog područja za strane medije govorit će i Alec Russel, ratni reporter The Daily Telegrapha iz Velike Britanije, danas urednik u Financial Timesu, Nada Burić ratna repotorterka za APA te dr. Renauld de Brosse, svjedok ekspert Haškog suda za Miloševićevu propagandu.
Na otvaranju konferecije okupljene su pozdravili organizator skupa i nastavnik na Odjelu za komunikologiju Sveučilišta u Dubrovniku doc. dr. sc. Mato Brautović, dr.sc. Vlatko Lipovac sa Odjela za komunikologiju, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvoMiho Katičić  te župan Dubrovačko – neretvanski Nikola Dobroslavić, dok je uvodno predavanje održao prof. dr. sc. Ivo Banac sa Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta Yale iz SAD-a.

Konferenciju „Izvještavanje o napadima na Dubrovnik i priznanje Hrvatske – 20 godina poslije“ su financijski potpomogli Dubrovačko-neretvanska županija, Grad Dubrovnik, Zračna luka Dubrovnik, Općina Konavle, Hoteli Maestral d.d., Studentski centar, a odvija se u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku.

Pročitajte još

Roberta Metsola nova predsjednica Europskog parlamenta

Dulist

Lovrić Jović: Ovdje se ne radi o nepoznavanju činjenica nego o političkim pobudama

Dulist

ODOBRILA AGENCIJA ZA ZAŠTITU TRŽIŠNOG NATJECANJA Studenac preuzima Pemove butige

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija