Sport

ODLUČILI PETERCI, JUG BEZ NASLOVA Vaterpolisti Mladosti prvaci Hrvatske

ODLUČILI PETERCI, JUG BEZ NASLOVA Vaterpolisti Mladosti prvaci Hrvatske

Vaterpolisti Mladosti prvaci su Hrvatske! Nakon izjednačenog regularnog dijela pete utakmice finalne serije između Jug Adriatic osiguranja i Mladosti, prvaka smo dobili nakon izvođenja peteraca. Odlučujući zgoditak za Mladost dao je Cosmin Radu te njime osigurao Mladosti 11. naslov prvaka, a prvi nakon 13 godina.
Regularni dio završio je 7:7 (1:2, 3:2, 1:1, 2:2). Jugaši su cijelu utakmicu propuštali prilike za preuzimanje vodstva. Pogotke su za dubrovački klub dali Obradović i to dva, te po jedan Papanastasiou, Benić, Fatović, Žuvela i Garcia. Upravo je Garcia, 17 sekundi prije kraja utakmice doveo Jug u poziciju izjednačenja te do prilike za obraniti naslov prvaka na peterce.
Prvu priliku imao je Fatović, no nije uspio proći obranu Marcelića. Na drugoj strani, Radu je postigao prvi pogodak iz peterca i dovodi Mladost na plus 1. Papanastasiou potom pogađa, baš kao i Harkov te Benić, a potom Popadić brani gol Bukića. Merkulov pogotkom Jugaše dovodi prvi put u prednost na današnjoj utakmici. Bušlje potom zabija za izjednačenje, a potom Obradović dovodi Jug na 11:10, no Milošev pogodak izjednačava. Marcelić potom brani Fatoviću, a Radu zabija za naslov prvaka.

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist