Grad

Odličan plasman Ekonomske i trgovačke škole na smotri i natjecanju hrvatskih GLOBE škola

Odličan plasman Ekonomske i trgovačke škole na smotri i natjecanju hrvatskih GLOBE škola

Članovi GLOBE skupine Ekonomske i trgovačke škole Dubrovnik, Katarina Bojanović, Antonela Lučić i Matej Ban, s mentoricom profesoricom Sanjom Ćulić sudjelovali su na 26. državnoj smotri i natjecanju hrvatskih GLOBE škola od 15. do 17. svibnja 2023. u Svetom Martinu na Muri. Domaćin natjecanja bila je Osnovna škola Čakovec.
Kako navode iz škole na Facebooku, nakon prigodnog programa otvaranja, u prvom dijelu natjecanja učenici su predstavljali svoje istraživačke projekte. Projekt dubrovačkih učenika “Analiza klimatološkog ljeta 2022. u usporedbi s ljetom 2021.“ pohvaljen je kao najuspješniji istraživački rad.
U drugom dijelu natjecanja, koje je orijentacijsko natjecanje, učenici su rješavali pitanja i zadatke koji su dio GLOBE protokola i mjerenja.
-Kroz ovaj dio natjecanja učenici su pokazali svoje poznavanje baze podataka te znanje iz područja geografije, kemije i biologije. Od 17 srednjih škola koje su sudjelovale na ovom državnom natjecanju naši su učenici osvojili 6. mjesto. Čestitamo našim učenicima i njihovoj mentorici na pohvali za istraživački rad i ostvarenom plasmanu u natjecanju – zaključuju iz Ekonomske i trgovačke škole.

Foto: Facebook/Ekonomska i trgovačka škola Dubrovnik

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist