Grad

Odličan plasman Ekonomske i trgovačke škole na smotri i natjecanju hrvatskih GLOBE škola

Članovi GLOBE skupine Ekonomske i trgovačke škole Dubrovnik, Katarina Bojanović, Antonela Lučić i Matej Ban, s mentoricom profesoricom Sanjom Ćulić sudjelovali su na 26. državnoj smotri i natjecanju hrvatskih GLOBE škola od 15. do 17. svibnja 2023. u Svetom Martinu na Muri. Domaćin natjecanja bila je Osnovna škola Čakovec.
Kako navode iz škole na Facebooku, nakon prigodnog programa otvaranja, u prvom dijelu natjecanja učenici su predstavljali svoje istraživačke projekte. Projekt dubrovačkih učenika “Analiza klimatološkog ljeta 2022. u usporedbi s ljetom 2021.“ pohvaljen je kao najuspješniji istraživački rad.
U drugom dijelu natjecanja, koje je orijentacijsko natjecanje, učenici su rješavali pitanja i zadatke koji su dio GLOBE protokola i mjerenja.
-Kroz ovaj dio natjecanja učenici su pokazali svoje poznavanje baze podataka te znanje iz područja geografije, kemije i biologije. Od 17 srednjih škola koje su sudjelovale na ovom državnom natjecanju naši su učenici osvojili 6. mjesto. Čestitamo našim učenicima i njihovoj mentorici na pohvali za istraživački rad i ostvarenom plasmanu u natjecanju – zaključuju iz Ekonomske i trgovačke škole.

Foto: Facebook/Ekonomska i trgovačka škola Dubrovnik

Pročitajte još

NOVI ZAKON ‘Održivi turizam se nameće kao nužnost. Treba sjesti za stol i odrediti prioritete’

Dulist

GRADSKO VIJEĆE Slijedi novi set zabrana, ali vatromet ipak na Stradunu

Andrea Falkoni Račić

NADSTREŠNICE, RASVJETA, PAMETNE KLUPE… Texo Molior dobio posao urbano-komunalnog uređenja Lapadske obale

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija