Grad

ODBIJEN ZAHTJEV TUŽITELJICE Upravni sud u Splitu potvrdio ispravnost građevinske dozvole za Lapadsku obalu

Ispravnost izdanih građevinskih dozvola za projekt rekonstrukcije i proširenja Lapadske obale potvrđena je i presudom Upravnog suda u Splitu, koji je odlučujući po tužbenom zahtjevu podnesenom od strane fizičke osobe presudio u korist Grada Dubrovnika, javljaju iz Gradske uprave.

Naime, tužbenim zahtjevom tužiteljica je pokrenula upravni spor i tražila poništenje građevinske dozvole za rekonstrukciju i proširenje Lapadske obale u II. fazi izdanoj 9. svibnja 2019. godine, a koja se odnosi na dionicu zahvata od lučice Batala do zgrade Ekonomskog fakulteta.

Upravni sud u Splitu takav tužbeni zahtjev odbio je kao neosnovan.

Navedenom presudom dodatno je potvrđena ispravnost izdanih akata građenja Grada Dubrovnika u projektu koji osigurava najveće ulaganje u prometnu infrastrukturu užeg centra grada u posljednjih pedeset godina, a nakon što je nedavno Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Republike Hrvatske odbilo obje žalbe trgovačkog društva Laguna trade.

Na samoj lokaciji odabrani izvođači započeli su s izvođenjem radova na ovoj, 70 milijuna vrijednoj, kapitalnoj investiciji u potpunosti financiranom izvanproračunskim, europskim i nacionalnim sredstvima.

Inače, prema presudi Upravnog suda u Splitu koja je dostavljena DuListu, odbijen je tužbeni zahtjev podnositeljice B. V. za poništenjem rješenja tuženika Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja Republike Hrvatske od 26. studenog 2019. i oglašavanje ništavom građevinske dozvole Dubrovačko-neretvanske županije, Grada Dubrovnika, Upravnog odjela za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje, od 9. svibnja 2019. Tužiteljica je tražila da sud poništi citirano rješenje tuženika i građevinsku dozvolu te odbije zahtjev investitora Grada Dubrovnika za izdavanje građevinske dozvole za rekonstrukciju – proširenje Lapadske obale II. faze i da predmet vrati prvostupanjskom tijelu na ponovni postupak.

Pročitajte još

NAJLJEPŠI UKRAS Postavljeni standali za Festu svetoga Vlaha

Dulist

FOTO Tradicionalno grličanje pred Festu od klapa

Dulist

Osniva se akcijski tim za rješavanje problematike infrastrukturnog objekta na Lopudu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija