Grad

ODBIJEN ZAHTJEV TUŽITELJICE Upravni sud u Splitu potvrdio ispravnost građevinske dozvole za Lapadsku obalu

ODBIJEN ZAHTJEV TUŽITELJICE Upravni sud u Splitu potvrdio ispravnost građevinske dozvole za Lapadsku obalu

Ispravnost izdanih građevinskih dozvola za projekt rekonstrukcije i proširenja Lapadske obale potvrđena je i presudom Upravnog suda u Splitu, koji je odlučujući po tužbenom zahtjevu podnesenom od strane fizičke osobe presudio u korist Grada Dubrovnika, javljaju iz Gradske uprave.

Naime, tužbenim zahtjevom tužiteljica je pokrenula upravni spor i tražila poništenje građevinske dozvole za rekonstrukciju i proširenje Lapadske obale u II. fazi izdanoj 9. svibnja 2019. godine, a koja se odnosi na dionicu zahvata od lučice Batala do zgrade Ekonomskog fakulteta.

Upravni sud u Splitu takav tužbeni zahtjev odbio je kao neosnovan.

Navedenom presudom dodatno je potvrđena ispravnost izdanih akata građenja Grada Dubrovnika u projektu koji osigurava najveće ulaganje u prometnu infrastrukturu užeg centra grada u posljednjih pedeset godina, a nakon što je nedavno Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Republike Hrvatske odbilo obje žalbe trgovačkog društva Laguna trade.

Na samoj lokaciji odabrani izvođači započeli su s izvođenjem radova na ovoj, 70 milijuna vrijednoj, kapitalnoj investiciji u potpunosti financiranom izvanproračunskim, europskim i nacionalnim sredstvima.

Inače, prema presudi Upravnog suda u Splitu koja je dostavljena DuListu, odbijen je tužbeni zahtjev podnositeljice B. V. za poništenjem rješenja tuženika Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja Republike Hrvatske od 26. studenog 2019. i oglašavanje ništavom građevinske dozvole Dubrovačko-neretvanske županije, Grada Dubrovnika, Upravnog odjela za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje, od 9. svibnja 2019. Tužiteljica je tražila da sud poništi citirano rješenje tuženika i građevinsku dozvolu te odbije zahtjev investitora Grada Dubrovnika za izdavanje građevinske dozvole za rekonstrukciju – proširenje Lapadske obale II. faze i da predmet vrati prvostupanjskom tijelu na ponovni postupak.

Pročitajte još

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist

ZABAVA, AKCIJA, DRAMA Novi kino tjedan donosi…

Dulist

(FOTO/VIDEO) SVAKA ČAST GROFOVI! Pogledajte detalje zahtjevnog pothvata na Golubovom kamenu

Dulist