Aktualno

Odbačena kaznena prijava protiv Marija Tevšića

MWFestival 01 Tevsic

Bivši ravnatelj Javne ustanove Rezervat Lokrum Mario Tevšić napisao je na svom Facebook profilu kako je kaznena prijava, koja je protiv njega podignuta u travnju prošle godine, a koja ga je sumnjičila da je ‘Lokrum’ oštetio za 37 tisuća kuna, odbačena.

-Istraživanje po kaznenoj prijavi protiv mene, o čemu su vijest prenijeli svi lokalni mediji, završilo je ovih dana odbacivanjem i zaključkom da nema kaznenog djela te da to što mi se stavljalo na teret kaznenom prijavom čini posve normalnu i apsolutno zakonitu aktivnost jednog trgovačkog društva – objavio je Tevšić.

-I koliko god se tijekom utakmice ljutio i bio gnjevan, kad na kraju pogledaš semafor, vidiš da je to posve nepotrebno jer poraženi znaju da su poraženi i nema smisla ikome se pravdati, objašnjavati, osvećivati.
Reći ću ipak to da je nepošteno od strane fundamentalnih državnih institucija izlaziti u javnost s optužbama, iako su svjesni da one najvjerojatnije nemaju temelja, (dok se u drugim sličnim situacijama /barem dvije u Dubrovniku/ osumnjičenicima davalo diskreciju), samo zato što netko misli da je zbog toga bitan i cool i da će preko mog obraza i preko mojih leđa zadovoljiti molbu svoje prijateljice, sestre, prijatelja… To je zlouporaba javne službe.
Nije pošteno i tada me naljutilo, ali sve se to da podnijeti. Da se podnijeti jer se ne uspoređujem, svako je uspoređivanje gubljenje jedinstvenosti. I – što bi rek’o Miladin Šobić: “ja imam sebe, u sebi poštenog druga i volim da su tako čiste moja sreća i moja tuga” – napisao je među ostalim Mario Tevšić.

Inače, prema priopćenju kojega je u travnju 2019. godine poslala Policijska uprava, sumnjičio se da je kao odgovorna osoba javne ustanove, koristeći pravne usluge dvaju odvjetničkih ureda iz Dubrovnika i jednog iz Zagreba, a usprkos sklopljenom ugovoru o zastupanju navedene javne ustanove s drugim odvjetničkim uredom također iz Zagreba, a kojem je javna ustanova plaćala mjesečne paušalne iznose, oštetio navedenu javnu ustanovu za novčani iznos od oko 37 tisuća kuna. No, ti su navodi odbačeni.

Pročitajte još

DOSJE JARAK Banožić prvi put nakon nesreće: ‘Želim istinu, nisam pretjecao’

Dulist

BIG GAME OREBIĆ Ekipa ‘Ma Lu’ najuspješnija, ulovili tunu od 53 kilograma

Dulist

CRVENI KRIŽ POZIVA Daruj krv i spasi život

Dulist