Kultura

Odazovite se humanitarnoj akciji za Ivanu i doznajte tajne stare kuće u Beterini

Odazovite se humanitarnoj akciji za Ivanu i doznajte tajne stare kuće u Beterini

Tajne stare kuće u Beterini naziv je događaja koji će se održati u četvrtak i petak, 8. i 9. srpnja s početkom u 19.30 sati na taraci ljetnikovca Bettera u Mlinima. Riječ je o dva ista programa u organizaciji Općine Župa dubrovačka, TZO Župa dubrovačka, hotela Astarea i udruge Kurenat koji se održavaju zbog ograničenog broja posjetitelja.

Ulaz je besplatan uz prethodnu najavu uredu TZO Župa dubrovačka na telefon 020/486-254 ili osobno svakim radnim danom od 8 do 14 sati.

Događaj je humanitarnog karaktera i kroz prodaju knjiga i dobrotvorne priloge skupljat će se novčana sredstva za našu sumještanku Ivanu Štajduhar koja se trenutno nalazi na liječenju.

U programu sudjeluju autor knjige Vedran Mezei, voditeljica Suzi Sokol i prevoditeljica Vesna Čelebić, a sastoji se od predavanja o ljetnikovcu Bettera, promociji hrvatskog i engleskog izdanja knjige Treći ključ čija se radnja velikim dijelom odvija na ovom povijesnom lokalitetu, predstavljanja programa Šetnje kroz povijest Mlina – organizirani obilasci lokacija sa zanimljivim pričama iz povijesti mjesta uz poseban naglasak na događaje, mjesta i osobe koji se spominju u knjizi Treći ključ, glazbu uživo – četvrtak Nevia Miloslavić – flauta, petak – klapa Subrenum
i degustaciju vina vinarije Zoro.

Za sve posjetitelje koji dolaze automobilom od 18.30 sati bit će otvoren parking hotela Astarea. Od parkinga do ljetnikovca Bettera najjednostavnije je doći pješačkom stazom iza depadansa Studenac te nastaviti gornjim putem do ‘stare kuće’. Kada dođete u Beterinu nemojte silaziti prvim skalama prema plaži jer je s te strane put do ljetnikovca u lošem stanju. Postoji mogućnost da program ne bude gotov prije noći pa iz organizacije preporučuju slojevitu odjeću, udobnu obuću i priručnu svjetiljku.

‘‘

Pročitajte još

FRANO MAŠKOVIĆ VEČERAS I SUTRA U BURSI U predstavi ‘Na dnu oceana postoje neki svjetovi’

Dulist

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist

U SUBOTU U TEATAR! Alma Prica u sapunici ‘Španjolski komad’

Dulist