Grad

Odana počast Omišanima stradalim u obrani Dubrovnika u Domovinskom ratu

Odana počast Omišanima stradalim u obrani Dubrovnika u Domovinskom ratu

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen obilježja u Mokošici odana je počast šesnaestorici Omišana koji su svoje živote tijekom Domovinskog rata položili na dubrovačkom ratištu. Odavanju počasti njihovoj žrtvu utkanoj u obranu Dubrovnika i Hrvatske nazočili su članovi obitelji poginulih, predstavnici Grada Omiša, suborci i predstavnici Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Omiš te ostalih udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Vijenac su u ime Grada Dubrovnika položili i svijeći zapalili pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Ivana Brnin, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić te službenica ovlaštena za privremeno obavljanje poslova radnog mjesta pročelnice Upravnog odjela za gospodarenje imovinom, opće i pravne poslove Marijeta Hladilo.

Svoje živote u obrani Dubrovnika u Domovinskom ratu od 1991. do 1995. dali su sljedeći branitelji s područja Omiša: Neven Pavić, Franjo Tomasović, Božo Merčep, Zdravko Radić, Ivan Lozančić, Miljenko Zečić, Marko Krstić, Marko Lozančić, Tonći Marušić, Neven Pocrnjić, Vedran Rakuljić, Ante Šošić, Ćiro Lučić, Stanko Lučić, Ivan Družić i Tomica Burić.

Spomen obilježje podigli su gradovi Omiš i Dubrovnik. Sveta misa zadušnica održana je u crkvi Presvetog Spasitelja u Mokošici u 12.30 sati, a uslijedilo je i polaganje vijenaca kod Spomen križa na groblju Boninovo.

Foto: Facebook/Grad Dubrovnik

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist