Grad

Odana počast Omišanima stradalim u obrani Dubrovnika u Domovinskom ratu

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen obilježja u Mokošici odana je počast šesnaestorici Omišana koji su svoje živote tijekom Domovinskog rata položili na dubrovačkom ratištu. Odavanju počasti njihovoj žrtvu utkanoj u obranu Dubrovnika i Hrvatske nazočili su članovi obitelji poginulih, predstavnici Grada Omiša, suborci i predstavnici Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Omiš te ostalih udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Vijenac su u ime Grada Dubrovnika položili i svijeći zapalili pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Ivana Brnin, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić te službenica ovlaštena za privremeno obavljanje poslova radnog mjesta pročelnice Upravnog odjela za gospodarenje imovinom, opće i pravne poslove Marijeta Hladilo.

Svoje živote u obrani Dubrovnika u Domovinskom ratu od 1991. do 1995. dali su sljedeći branitelji s područja Omiša: Neven Pavić, Franjo Tomasović, Božo Merčep, Zdravko Radić, Ivan Lozančić, Miljenko Zečić, Marko Krstić, Marko Lozančić, Tonći Marušić, Neven Pocrnjić, Vedran Rakuljić, Ante Šošić, Ćiro Lučić, Stanko Lučić, Ivan Družić i Tomica Burić.

Spomen obilježje podigli su gradovi Omiš i Dubrovnik. Sveta misa zadušnica održana je u crkvi Presvetog Spasitelja u Mokošici u 12.30 sati, a uslijedilo je i polaganje vijenaca kod Spomen križa na groblju Boninovo.

Foto: Facebook/Grad Dubrovnik

Pročitajte još

PROBNA VOŽNJA ELEKTRIČNOG MANA Gradonačelnik: ‘Stali smo iza Libertasa i osigurali iste cijene građanima’

Dulist

VIDEO / SLAVLJE SE NASTAVLJA! Veseli maturanti na Pilama

Dulist

KOD GIMNAZIJSKE SPORTSKE DVORANE Održana komemoracija za Stjepana Wollitza

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija