Grad

ODABRAN PROJEKTANT Franković u 2021. gradi Dom ‘težak’ preko 100 milijuna kuna

ODABRAN PROJEKTANT Franković u 2021. gradi Dom 'težak' preko 100 milijuna kuna

Gradonačelnik Mato Franković potpisao je s tvrtkom APZ – inženjering d.d. Ugovor o pružanju projektantskih usluga za projekt budućeg Doma za starije i nemoćne ispod bolnice. Izrada projektno-tehničke dokumentacije obuhvaća izradu glavnog i izvedbenog projekta s troškovnikom, a ukupna vrijednost ugovora je 1.336.250 kuna s uključenim PDV-om.

Kako navode iz Grada Dubrovnika, slijedom utvrđene vremenske dinamike, predviđa se kako će radovi na izgradnji ovog kapitalnog projekta započeti u 2021. godini. Prema procjenama, gradnja novog doma umirovljenika stajat će ukupno između 100 i 120 milijuna kuna, a financijska će se konstrukcija zatvarati kad bude gotov glavni projekt. Riječ je o prvoj fazi ugovora za koju je definiran rok od šest mjeseci, nakon čega će se pristupiti ishođenju dozvola. Za izradu izvedbenog projekta i projekta opreme u drugoj fazi ugovoren je rok od tri mjeseca od pravomoćnosti građevinske dozvole.

-Grad Dubrovnik kreće u izgradnju prvog doma umirovljenika u Dubrovniku nakon dugo godina, i to kapaciteta oko 200 osoba na stalnom i oko 75 osoba na dnevnom smještaju. Dom će biti opremljen restoranom, liječničkom ordinacijom, prostorima za fizikalnu terapiju te društvenim prostorima – dvoranom za više namjena, knjižnicom i kafe barom. Posebna pažnja u idejnom projektu arhitekata Tina Svena Franića posvećena je prostorima dnevnih korisnika, s nizom prostornih niša za razne društvene aktivnosti i dnevni odmor – istiću iz Grada Dubrovnika.

Izgradnja novog doma koji će zadovoljiti dio potrebe smještaja dubrovačkih umirovljenika jedan je od ključnih kapitalnih projekata ove gradske uprave. Uz dom za starije i nemoćne tipa hotel čija je gradnja također predviđena u sljedećoj godini u postojećem Hotelu Gruž, riječ je o prioritetu u segmentu društvene infrastrukture Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist