DuList PROMO

Odaberite savršenu navlaku za vašu sofu

Odaberite savršenu navlaku za vašu sofu

Ugodan dnevni boravak nije moguće zamisliti bez sofe i fotelje. Ali, što ako niste zadovoljni kvalitetom i izgledom postojećeg namještaja za sjedenje, ili je on odveć star i pohaban? Tu mogu pomoći navlake za ovu vrstu namještaja – jeftin komad tkanine koji izgleda odlično, jednostavan je za održavanje i dostupan u velikom broju boja i dezena.

Nije bitno hoćete li starom namještaju obnoviti izgled i dodati šarm, prilagoditi ga godišnjem dobu ili izbjeći mrlje – tu smo kako bi vam pomogli u pronalaženju potpuno odgovarajuće zaštitne navlake.

Što je zaštitna navlaka za tapecirani namještaj?

Navlake su uklonjive, prilagođene presvlake, koje se mogu koristiti za prekrivanje i zaštitu namještaja za sjedenje, kao što su: sofe, dvosjedi, trosjedi, kauči, ili stolice i fotelje. Ovo je najjednostavniji način da postojećem namještaju date novi izgled, i zaštitite ga od habanja i prljanja.
Na što treba obratiti pažnju pri kupovini, i što je važno za kvalitetnu presvlaku za sofu ili fotelju, objasnit ćemo u nastavku teksta.

Kako birati navlake?

Za svaku dobru kupovinu neophodno je unaprijed razmotriti neke od karakteristika željenog proizvoda, kako bi se izbjegla loša kupovina.

Kod kupovine odgovarajućih presvlaka za namještaj morate u obzir uzeti nekoliko točaka:

Materijal – Pri odabiru materijala za navlake, obratite pažnju na to koliko koristite dio namještaja koji želite presvući. U osnovi, navlake trebaju biti izrađene od kvalitetnog materijala, kao što su: elastični poliester, elastin ili pamuk. Presvlake bi, također, trebale biti mekane, izdržljive, rastezljive i lake za održavanje. Spomenuti materijali nude sve to, uz visoku razinu ugodnosti kod sjedenja.

Šenil je jedan od izuzetno popularnih materijala u području kućnog tekstila. Izdržljiv je, i mekan, baršunaste završnice, i često ukrašen detaljima koji mu daju teksturiran izgled. Izuzetno lijepo izgleda, a mrlje na njemu nisu odmah vidljive. Navlake za sofe i fotelje se u velikom broju izrađuju upravo od ovog materijala.

Dimenzije – Ovo je jedan od najvažnijih kriterija. Čemu bi inače služila lijepa i kvalitetna presvlaka, ako ne odgovara namještaju? Kako ne bi dolazilo do neugodnih iznenađenja, uvijek prije kupovine pažljivo izmjerite dužinu jastuka za sjedenje, ukupnu dužinu, kao i visinu i širinu sofe koja se prekriva. Pomoću točnog mjerenja, usporedbom s dimenzijama na artiklu, lako ćete pronaći idealnu navlaku.

Odaberite savršenu navlaku za vašu sofu

Savjet: da biste saznali koja vam je veličina navlake potrebna, možete provjeriti odjeljak „Težina i dimenzije“ u opisu proizvoda koji želite. Pripazite na modele s naborima i volanima, jer ukoliko ne odgovaraju u potpunosti dimenzijama namještaja, njihova će forma biti narušena, a samim tim i lijep izgled.
Dizajn – Je li presvlaka za tapecirani namještaj privlačna ili ne, isključivo je subjektivno mišljenje. Dok neki vole neobične uzorke i boje, drugi su skloni minimalizmu ili klasičnom dizajnu. Važno je da na tržištu postoje navlake za svaki ukus i stil opremanja doma. Ovim izuzetno korisnim i praktičnim artiklom kućnog tekstila, možete potpuno promijeniti izgled svog dnevnog boravka, osvježiti boje i ujedno zaštititi svoj namještaj od habanja, mrlja ili dlaka kućnih ljubimaca.

Savjet: kupovinom dva ili više setova navlaka za sofu ili stolice, postići ćete uvijek iznova drugačiju atmosferu u vašem domu. Svako godišnje doba može obilježiti druga boja presvlaka, u skladu s ostalom dekoracijom. Pored toga, možete imati, uz svakodnevne kombinacije, i jedan set za svečane ili blagdanske prilike, koji ćete obogatiti odgovarajućim luksuznim jastucima koji se, također, na tržištu nude u velikom broju modela.

Kroj – Namještaj za sjedenje se proizvodi u mnoštvu različitih modela i oblika, pa se tako i presvlake za njega razlikuju i po kroju, koji omogućava što bolje prianjanje navlake, kao i jednostavno postavljanje i skidanje. Presvlake mogu biti u formi klasičnog prekrivača, jednodijelnih zaštitnih navlaka, stretch-fit navlaka, te odvojenih navlaka za sjedište i naslon. Klasični prekrivači ili jednodijelne navlake su obično izrađeni od jednog komada tkanine, i pričvršćuju se vrpcama ili čičak trakama. Vrlo lako se skidaju, što olakšava čišćenje u slučaju prosipanja. Stretch-fit navlake su idealne za domaćinstva s mačkama ili drugim ljubimcima, jer su od rastezljivog materijala koji ne klizi, i veoma je jednostavan za upotrebu. Ove navlake potpuno prianjaju i oblikuju se prema namještaju. Zasebne presvlake za sjedište i naslon koriste se najviše za sofe.

Asortiman navlaka za namještaj za sjedenje ne može biti veći. Internet-trgovine nude, pored velikog izbora, i kupovinu na najjednostavniji i najkomforniji način, iz vlastitog doma.

Pročitajte još

KONAVOSKI DVORI Pirjani teleći obrazi kao ideja za blagdansku trpezu

Dulist

GASTRO MARE Chef Bjelko donosi svoj recept za pečenog kokota

Dulist

Tradicionalan recept za ove blagdane donosi Maskeron

Dulist