Vaše vijesti

OD VANDALA NI UNESCO NE ŠTITI Zar se ovako ponaša prema spomenicima kulture?

‘Dno’, ‘Sramota’, ‘Prodali smo grad i građane za šaku Judinih škuda’… samo su neki od komentara koji su se ‘narojili’ ispod fotografije objavljene u Facebook grupi Gradski kotar Grad, a na kojoj se može vidjeti kako se troje mladih penje na malu Onofrijevu fontanu.

Građani okupljeni u grupi oštro su osudili ovakav čin koji se zbio u noćnim satima te su mnogi postavili pitanje – gdje su u to doba redari ili policija, tko uopće nadgleda povijesnu gradsku jezgru? Nakon opsežne rasprave još jedan član objavio je sliku na kojoj pak dvojica mladića nonšalantno razgovaraju na samom vrhu velike Onofrijeve fontane.

DuList je već pisao o primjerima nedoličnog ponašanja čiji se broj u ljetnim mjesecima i dolaskom turista povećao. Mada sa sigurnošću ne možemo tvrditi da su posrijedi posjetitelji, svakako je simptomatično da svakim danom svjedočimo sve više ovakvih ispada.

Foto: Ana Anči Radišić, Antonio Kusovac

Pročitajte još

STRAŠNO! Naš sugrađanin se iskrcao iz taksija i propao u otvorenu kunetu

Dulist

UŽIVO SA STRADUNA Čitateljica: ‘Što sve nećemo vidjeti. Čovjek je prođirao bez gaća’

Dulist

NEUGODNO ISKUSTVO ČITATELJICE U BUTIZI Pršutu je istekao rok prije mjesec dana. Nastavili su ga prodavat’ i nakon mog upozorenja

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija