Aktualno

Od utorka počinje cijepljenje protiv gripe, osigurano 5160 doza

Idućeg utorka, 3. studenog u Dubrovačko-neretvanskoj županiji započinje cijepljenje protiv sezonske gripe.

Zavod za javno zdravstvo DNŽ ukupno je zaprimio 5 160 doza cjepiva, koje će biti distribuirano izabranim liječnicima obiteljske medicine i izabranim pedijatrima na području cijele županije.

Riječ je o cjepivu nizozemskog proizvođača Abbott Biologicals B.V. zaštićenog imena Influvac. Ovo cjepivo je inaktivirano, namijenjeno za zaštitu odraslih i djece starije od 6 mjeseci. Sastav je u skladu s preporukama Svjetske zdravstvene organizacije, trovalentno je i pruža zaštitu od cirkulirajućih sojeva virusa: A/California/7/2009 (H1N1)pdm09; A/ Switzerland/9715293/2013 (H3N2); B/Phuket/3073/2013.

Prema odluci Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje cijepljenje je besplatno za osigurane osobe starije od 65 godina, kronične bolesnike, osobe koje zbog zdravstvenog stanja imaju povećan rizik od komplikacija gripe, trudnice, zaposlene u zdravstvu i ostale zdravstvene djelatnike koje sudjeluju u njezi bolesnika.

Cijepiti se može kod svojih izabranih liječnika obiteljske medicine i pedijatara, dok zdravstveni djelatnici se mogu cijepiti u Odjelima za epidemiologiju Zavoda.

Pročitajte još

U SUBOTU Stručno predavanje povodom obljetnice rođenja Miha Pracata

Dulist

Hrvatska pošta upozorila na novu prijevaru: ‘Nemojte odgovarati na takve poruke’

Dulist

Elektrojug javlja da se radovi na Vrbici odgađaju, sutra intervencija na Lopudu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija