Aktualno

OD SUBOTE POTPISI ZA REFERENDUM ‘Ne damo naše autoceste’ i u Dubrovniku

OD SUBOTE POTPISI ZA REFERENDUM 'Ne damo naše autoceste' i u Dubrovniku

Ove subote, 11. listopada počinje prikupljanje potpisa za još jedan referendum. Riječ je i inicijativi ‘Ne damo naše autoceste’, koja se protivi davanju hrvatskih autocesta u koncesiju.

Naime, Vlada Republike Hrvatske namjerava dati autoceste u koncesiju privatnom koncesionaru na 40 godina. – Autoceste su naš veliki razvojni projekt i nikad u povijesti Republike Hrvatske tako vrijedna imovina nije dana u koncesiju. Zato kao inicijativa “Ne damo naše autoceste!” započinjemo s prikupljanjem potpisa za raspisivanje referenduma – ističe se u priopćenju za medije.

Potpisi će se prikupljati i u Dubrovniku od 11. do 25. listopada i to na štandovima na Pilama, na placi u Gružu, na autobusnoj stanici kod Tommyja u Gružu, pred Tommyjem u Lapadu i ispred OTP banke u Mokošici.

Ovu je inicijativu pokrenulo pet sindikalnih središnjica (NHS, SSSH, MHS, HURS, URSH), dva cestarska sindikata (Nezavisni cestarski sindikat i Sindikat radnika Hrvatskih autocesta i cesta) te sedam organizacija civilnog društva (Pravo na grad, Zelena akcija, Centar za mirovne studije, GONG, Mreža mladih Hrvatske, Savez udruga Klubtura, Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju), a priključile su se i brojne druge organizacije (sindikati i udruge) iz svih krajeva Hrvatske.

Tako u Dubrovniku sudjeluju članovi i aktivisti SSSH, Nezavisnog cestarskog sindikata, Sindikata pomoraca Hrvatske, inicijative Srđ je naš, Laburista, HSLS-a, liste Srđ je Grad, udruga Art radionica Lazareti, Deša, Bonsai, te građani volonteri, a očekuje se pridruživanje i drugih organizacija. Zainteresirani za volontiranje mogu se javiti na broj 095 520 6809.

Pročitajte još

Gradonačelnik Franković čestitao pravoslavni Uskrs

Dulist

Vatrogasci, sretan vam dan vašeg zaštitnika!

Dulist

Tko sve ima pravo na besplatni smještaj uz bolesno dijete?

Dulist