Kultura

OD SUBOTE Bellinijevom ‘Normom’ počinje nova operna sezona u Visiji

OD SUBOTE Bellinijevom 'Normom' počinje nova operna sezona u Visiji

Poznatom talijanskom bel canto operom, Bellinijevom ‘Normom’ u subotu, 7. listopada u 19 sati, u Visiji započinje operna sezona prijenosa uživo iz najveće svjetske operne kuće – Metropolitan opere iz New Yorka.

Kinematografi Dubrovnik tako će i ove godine biti dio velike kino – obitelji koja broji više od 2000 dvorana u 70 zemalja svijeta čiji ljubitelji opere ne samo da mogu uživati u izvedbama najpoznatijih svjetskih solista, dirigenata i kazališnih umjetnika, nego imaju mogućnost proviriti i u nepoznati svijet koji se odvija iza pozornice tijekom izvedbe.

Nova sezona opera u Metropolitanu donosi ukupno deset prijenosa, uključujući pet novih produkcija koje će biti prikazane uživo u visokoj rezoluciji. Uz Normu, nove produkcije su Adesov ‘Anđeo uništenja’, Puccinijeva ‘Tosca’, Mozartov ‘Cosi fan tutte’ i Massenetov ‘Cendrillon’.

U okviru sezone 2017./2018. u Metropolitanu će biti prikazani i ostali poznati naslovi: Mozartova ‘Čarobna frula’, Donizettijev ‘Ljubavni napitak’, Puccinijev ‘La Boheme’, Rossinijeva ‘Semiramide’ i Verdijeva ‘Luiza Miller’.
– Nastavljamo našu misiju da operu učinimo dostupnu svima – riječi su Petera Gelba, ravnatelja Metropolitan opere koji je lansirao ciklus subotnjih matineja ‘The Met: Live in HD’, a zahvaljujući kojemu i dubrovačka publika u dvorani Visia može uživati u prijenosima veličanstvenih opernih naslova.

Pročitajte još

POTICANJE DJECE NA ČITANJE Radionice za odgojitelje, roditelje i knjižničare

Dulist

[FOTO] TEA PEROVIĆ PREDSTAVILA KNJIGU Snaga vjere, ljubavi i brige majke za svoje kćeri

Naša akademska slikarica Jasmina Runje izlaže na skupnoj izložbi u Kastvu

Dulist