DuList INZanimljivosti

Od osam najromantičnijih plaža Hrvatske čak tri su naše!

Od osam najromantičnijih plaža Hrvatske čak tri su naše!

Hrvatska i njezine najljepše plaže oduzimaju dah svojom prirodnom ljepotom, a često su skrivene su od masovnog turizma i idealne za romantično ljeto iz snova. Njih osam ‘probrao’ je portal zadovoljna.hr, a čak tri su naše…

1. Plaža Pasjača u selu Popovići, Konavle
Prekrasna šljunčana plaža u podnožju strmih konavoskih stijena do koje se dolazi spuštajući se puteljkom i stepenicama izdubljenim u stijenama. Pasjača mami i oduzima dah spojem surovih stijena i žala, kao i pogledom na kristalno plavo-zeleno more. Idealna je za mlade parove, romantičare i one koji žele uživati u privatnosti.

2. Plaža Pupnatska Luka, Korčula
Na širem području grada Korčule postoje nekoliko izoliranih plaža (npr. u uvali Žitna pokraj Zavalatice ili plaža u Samogradu pokraj Račišća), no svojom ljepotom ipak se izdvaja ona u uvali Pupnatska Luka. Ova šljunčana plaža je skrivena od pogleda, ali ipak se do nje se može doći asfaltiranom cestom.

3. Plaža Sturič, Lopar
Plaža Sturič na sjevernoj strani poluotoka Lopar predstavlja jedinstveni doživljaj. Smještena je u čistoj netaknutoj prirodi, a obiluje skrivenim kutcima. Do se može doći barkom ili kopnenim putem, a u njenoj blizini nalazi se brojne biciklističke staze, geološki i arheološki lokaliteti, kao i zapanjujuće biljne vrste.

4. Plaža Stiniva, Vis
Stinivu s morske strane zatvaraju dvije visoke kamene litice, pa je polovica ove šljunčane plaže uvijek u hladu. S kopnene strane do nje vodi iznimno strma kozja staza po kojoj se treba spuštati više od dvadeset minuta, te je namijenjena samo najupornijim ljubiteljima osame.

5. Plaža Slanica, Murter
Slanica je najpopularnija plaža na otoku Murteru, ali svojim kristalno plavim morem i pješčanim dinama neodoljivo podsjeća na rajske plaže iz najpoznatijih holivudskih filmova, te se zbog toga morala naći na popisu najromantičnijih plaža na kojima bi voljeli provesti ljeto.

6. Murvica, otok Brač
Na južnoj strani otoka Brača smjestilo se pitoreskno selo Murvica okruženo životopisnim vinogradima koje skriva istoimenu šljunčanu plažu, što mami na kupanje i druge morske radosti.

7. Stjenovita plaža 70 m od Mrtvog mora, otok Lokrum
Cijeli otok izgrađen je od karbonatnih stijena i pun je skrivenih uvalica u kojima se može uživati u ljetnim radostima. Jedna od takvih romantičnih mjesta skriva se nadaleko Mrtvog mora gdje se obično igra predstava Ekvinocijo u sklopu Dubrovačkih ljetnih igara.

8. Vela Luka, Baška na Krku
Pješčana ljepotica na krajnjem jugoistoku otoka Krka koju s jugoistočne strane zatvara rt Sokol. Vela Luka izgleda kao prizor s najljepših razglednica, do kojoj se može doći morskim putem ili pješice.

Fotografija: Boris Bašić/Storm Chasers Dubrovnika

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

NA DANAŠNJI DAN Prije 150 godina rođena Ivana Brlić Mažuranić

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist