Grad

OD 1. SVIBNJA Željana Đođo savjetnica Tihomiru Jakovini

zeljana djodjo01

Dr. sc. Željana Đođo sa Sveučilišta u Dubrovniku od 1. svibnja prešla je na novo radno mjesto u Ministarstvu poljoprivrede.

Kako su nam potvrdili iz Ministarstva, Đođo je postala savjetnica ministra Tihomira Jakovine za ribarstvo u Kabinetu ministra, a mandat joj traje do kraja mandata ministra, sukladno Zakonu o državnim službenicima.

Na naš upit koje poslove i zadatke će Dubrovkinja ubuduće obavljati odgovoreno nam je prilično uopćeno.
– Prati i analizira gospodarsko stanje u području ribarstva; sudjeluje u izradi prijedloga proračuna u dijelu ribarstva, u okviru nadležnosti sudjeluje i koordinira pripremu propisa te prati aktivnosti harmonizacije i prilagodbu propisa s propisima EU iz područja ribarstva, koordinira aktivnosti iz nadležnosti u odnosu na međunarodne organizacije te provedbu domaćih i međunarodnih projekata; sudjeluje na konferencijama i stručnim skupovima međunarodnih i domaćih organizacija iz područja ribarstva; u okviru nadležnosti surađuje s drugim tijelima državne uprave, znanstvenim i stručnim institucijama, komorama, gospodarskim interesnim udruženjima, proizvođačima, udrugama, jedinicama područne i lokalne samouprave; sudjeluje u izradi strateških dokumenata iz područja ribarstva te ostalim aktivnostima i poslovima u djelokrugu ribarstva, obavlja i druge poslove po nalogu ministra ili zamjenika ministra – kazali su nam u Ministarstvu.

Inače, Željana Đođo dosad je bila asistentica na Odjelu za akvakulturu Sveučilišta u Dubrovniku. Titulu doktorice znanosti stekla je 14. travnja ove godine obranom doktorske disertacije na temu ‘Biološka i ekološka obilježja glavoča travaša Zosterisessor ophiocephalus (Pallas, 1814) u Novigradskom moru’ na poslijediplomskom sveučilišnom studiju Primijenjene znanosti o moru.

Pročitajte još

Grmljavinsko nevrijeme ipak će nas zaobići?!

Dulist

ČEP U PROMETU: Spojili se Župa i grad

Dulist

Ostvareno 2 milijuna noćenja, 11 dana ranije nego lani

Dulist