Hrvatska

OD 1. SRPNJA Obala, otoci i Zagreb pod posebnim ‘povećalom’ Porezne i Carinske uprave

Ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave provodit će pojačane nadzorne aktivnosti od 1. srpnja 2022. godine na cijelom području Republike Hrvatske, i to s posebnim naglaskom na jadransku obalu, otoke i područje Grada Zagreba.

Naime, kako navode iz Porezne uprave, s obzirom da se u sustavu fiskalizacije svakodnevno prate podaci o fiskaliziranim računima, nadzorne aktivnosti provodit će se ciljano, na temelju prethodno provedene analize rizika. Cilj nadzornih aktivnosti je otkrivanje poreznih obveznika koji evidentno i sustavno krše porezne propise te zaštita i omogućavanje nesmetanog poslovanja urednim poreznim obveznicima. U okviru pojačanih nadzornih aktivnosti provodit će se postupci praćenja izdavanja računa i evidentiranja prometa (snimanje prometa) kao i postupci nadzora fiskalizacije.

-Napominjemo kako građani za svaki kupljeni proizvod i obavljenu uslugu ovdje​ mogu provjeriti ispravnost računa putem QR kod-a, putem SMS-a na broj 611547 ili račune dostaviti u Poreznu upravu. – navode iz Porezne uprave.

​​

Pročitajte još

U Hrvatskoj boravi više od milijun turista, Dubrovnik u kolovozu i dalje šesti po noćenjima

Dulist

UZ VELIKU GOSPU MUP uputio upozorenje i savjete vozačima i hodošasnicima

Dulist

Dobre vijesti za pčelare! Objavljen je Pravilnik za potpore

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija