Hrvatska

OD 1. SRPNJA Obala, otoci i Zagreb pod posebnim ‘povećalom’ Porezne i Carinske uprave

OD 1. SRPNJA Obala, otoci i Zagreb pod posebnim 'povećalom' Porezne i Carinske uprave

Ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave provodit će pojačane nadzorne aktivnosti od 1. srpnja 2022. godine na cijelom području Republike Hrvatske, i to s posebnim naglaskom na jadransku obalu, otoke i područje Grada Zagreba.

Naime, kako navode iz Porezne uprave, s obzirom da se u sustavu fiskalizacije svakodnevno prate podaci o fiskaliziranim računima, nadzorne aktivnosti provodit će se ciljano, na temelju prethodno provedene analize rizika. Cilj nadzornih aktivnosti je otkrivanje poreznih obveznika koji evidentno i sustavno krše porezne propise te zaštita i omogućavanje nesmetanog poslovanja urednim poreznim obveznicima. U okviru pojačanih nadzornih aktivnosti provodit će se postupci praćenja izdavanja računa i evidentiranja prometa (snimanje prometa) kao i postupci nadzora fiskalizacije.

-Napominjemo kako građani za svaki kupljeni proizvod i obavljenu uslugu ovdje​ mogu provjeriti ispravnost računa putem QR kod-a, putem SMS-a na broj 611547 ili račune dostaviti u Poreznu upravu. – navode iz Porezne uprave.

​​

Pročitajte još

UPOZORENJE BANAKA Na Veliki petak neće provoditi platne transakcije

Dulist

NAGLA PROMJENA VREMENA Jutros snijeg u središnjoj Hrvatskoj

Dulist

DAN NARCISA Hrvatska među vodećim zemljama EU u prevenciji raka dojke

Dulist