Grad

OČEKUJE SE NATJEČAJ Ujutro placa, popodne stolovi za restoran(e)

OČEKUJE SE NATJEČAJ Ujutro placa, popodne stolovi za restoran(e)

Gruška placa, osim mjesta na kojem se mogu kupiti svježe namirnice i svježa riba uskoro će postati i restoran.

Kako doznaje DuList, banci place postat će stolovi iza 17 sati, a ukoliko se na vrijeme riješi papirologija, tamo će s radom početi i jedan specifični riblji restoran u kojem će vam se među ostalim spravljati riba koju kupite na placi.

Musladin: Ne odustajem od projekta

-Prije skoro godinu dana ja sam dobio na natječaju prostor na placi međutim nije realizirano sve do kraja. Pojavili su se administrativni problemi, prvo je veterinarska inspekcija rekla da takav objekt tamo ne može biti, no to nije bilo točno. To smo na brzinu riješili, no pojavili su se drugi problemi koje moramo riješiti – kaže dubrovački ugostitelj Luko Musladin koji tamo želi otvoriti spomenuti restoran.

-Moramo riješiti problem korištenja WC-a i jednog malog skladišnog prostora. Zakon postavlja određene norme za bavljenje ugostiteljskom djelatnošću, a ovo spada pod to. Dok se to sve napiše i riješi treba vremena – kaže Musladin te ističe kako će se uskoro raspisivati natječaj kako za taj prostor tako i za prostor na placi koji bi bio korišten u ugostiteljske svrhe.

-Taj projekt je moj i neću odustati od njega. Ne znam hoću li uspjeti otvoriti za ovu sezonu, ali nadam se da hoću– kaže on te dodaje kako je ideja svojedobno odlično prihvaćena od strane gradske uprave.
Priznaje kako već neko vrijeme zapravo stoga plaća ‘najam u prazno’, no ističe kako je to posao od kojeg nikako ne želi dignuti ruke.
-Ja tamo vidim jedan ‘Du Snack’. Htio sam otkupiti franšizu ‘Srdela snack’, i tu je bilo dosta ozbiljnih razgovora, ali nažalost nije došlo do realizacije – kaže ovaj dubrovački ugostitelj koji naglašava kako ovaj projekt smatra i svojevrsnim povratkom bijelog i crnog dubrovačkog vina koje bi se tamo jedino točilo.

-Točit će se samo dubrovačko bijelo i crno vino, ja tu vidim i jedan dubrovački grb – kaže Musladin te dodaje kako je placa trenutno možda ‘mrtva’, ali kako smatra da tu postoji dobra priča.

-Mislim da ćemo se tu nadopunjati s ostalom ugostiteljskom ponudom u Gružu i šteta je da taj prostor stoji neiskorišten u gradu gdje se uvijek traži dodatni kvadrat prostora za ugostiteljsku uslugu – kaže on.

Dujmović: To je nova ponuda

Direktor Sanitata Vlanetin Dujmović ističe pak kako se natječaj za zakup javne površine za ugostiteljske potrebe na placi očekuje uskoro.

-Placa radi do 17 sati, a u popodnevnim satima, ugostitelj koji je na natječaju dobio prostor za taj specifični riblji restoran, ili možda neki drugi ugostitelji će tamo iznajmiti javnu površinu od Sanitata. Nema smisla da to stoji prazno – kaže Dujmović te dodaje kako će placa u natječaju biti podijeljena na nekoliko dijelova.

-To je novi prihod Sanitatu, a dobit će se jedan novi sadržaj na tom predjelu – zaključuje Dujmović.

Pročitajte još

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist