Aktualno

Obnova Akvarija u sklopu nove turističke ponude Dubrovnika

Sveučilište u Dubrovniku, Institut za more i priobalje, kao glavni partner, potpisalo je Ugovor s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU za projekt pod nazivom ‘Explore Cross-border Aquatic Biodiversity’ –  EXChAngE. Projekt je započeo 15. kolovoza 2020. i trajat će 24 mjeseca, a u njemu sudjeluju i partneri iz Bosne i Hercegovine (Turistička zajednica Hercegovačko-neretvanske županije i Javna ustanova Parka prirode „Hutovo Blato“) te iz Crne Gore  (Institut za biologiju mora Sveučilišta u Crnoj Gori i Turistička zajednica Kotor).
Kako javljaju sa Sveučilišta u Dubrovniku, glavni je cilj projektu jačanje i diversifikacija turističkih ponuda kroz istraživanje prekogranične vodene biološke raznolikosti kako bi se omogućilo bolje upravljanje i održivo korištenje  kulturnog i prirodnog nasljeđa. Planirano je razviti novu turističku ponudu u Dubrovniku – turističku rutu Dubrovnik i Akvarij Dubrovnik, koji će se, u sklopu ovoga projekta, rekonstruirati.
Razvijat će se, naime, novi turistički proizvod – Blue Pass, koji će omogućiti posjete novim tematskim rutama s poboljšanom infrastrukturom i privlačiti više turista u područjima: Dubrovnik i Akvarij Dubrovnik (Hrvatska), Kotor i Akvarij Boka (Crna Gora), Aqua Path Hutovo Blato i Stari most i rijeka Mostar Neretva (Bosna i Hercegovina). Ovo će biti prvi pokušaj stvaranja takvog prekograničnog turističkog proizvoda.
Početni sastanak projekta EXChAngE održan je 11. rujna 2020. u Kotoru, a na sastanku je potpisan Sporazum o partnerstvu, imenovana su upravljačka tijela projekta i razgovaralo se o planiranim aktivnostima s kojima je projekt pokrenut.

Ukupni proračun projekta je 1,7 milijuna eura uz sufinanciranje EU od 1,4 milijuna eura.

Pročitajte još

GLAVNI PROJEKTANT MOSTA Pipenbaher: ‘Hrvatska mi je jako draga, pogotovo Jadransko more. Sačuvajte ovo’

Dulist

LIJEPA NAŠA TERITORIJALNO POVEZANA Veličanstveni vatromet za veličanstveni trenutak!

Dulist

[VIDEO] Među prvima smo prošetali Pelješkim mostom!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija