Aktualno

OBJAVLJENA SNIMKA U Madridu uhićen Josip Mihajlović koji je osuđen zbog pokušaja ubojstva taksista na Pločama

Španjolska policija uhitila je u Madridu jednog od najtraženijih bjegunaca s Europolove liste. Riječ je o Hrvatu inicijala J.M. kojeg policija progoni zbog zločina iz 2019. godine, piše Euro Weekly News, a prenosi Jutarnji list.

Prema neslužbenim informacijama, radi se o Josipu Mihajloviću za kojim hrvatske vlasti tragaju zbog pokušaja ubojstva taksista na Pločama u Dubrovniku 2019. godine.

Kako navodi Jutarnji list, policajci su ga locirali u istočnoj Španjolskoj nakon što su primili dojavu da je velik dio božićnih blagdana proveo na otoku Ibizi nakon čega se preselio u Barcelonu. Opsežna istraga, pokrenuta u okviru mreže ENFAST, dovela je ranije ovog mjeseca španjolske policajce u Madrid.

Podsjetimo, u srpnju 2019. godine na predjelu Ploče u Dubrovniku, došlo je do pucnjave iz vatrenog oružja, a kojom prilikom je teško ozlijeđen dubrovački taksist. Pucnjavi je prethodio verbalni i fizički napad dvojice muškaraca s ozlijeđenim, a počinitelji su odmah nakon pucnjave pobjegli s mjesta događaja. Očevidom je u široj blizini mjesta događaja pronađeno odbačeno oružje kojim je počinjena pucnjava. Kriminalističkim istraživanjem je vrlo brzo nakon samog događaja utvrđen identitet osoba, odnosno utvrđeno je da se radi o dvojici muškaraca od kojih je jedan s područja Dubrovačko-neretvanske županije, a drugi s područja Zagreba. Prvi muškarac, Mario Barišić je sredinom studenog 2019. na temelju međunarodne tjeralice uhićen u Neumu, u Bosni i Hercegovini, a Mihajlović je sve donedavno bio u bijegu. U rujnu 2021. godine, zbog pokušaja ubojstva dubrovačkog taksista u srpnju 2019., Barišić i Mihajlović, osuđeni su nepravomoćno na šibenskom Županijskom sudu na po šest godina zatvora.

Snimku uhićenja na twitteru možete pogledati OVDJE.

 

Foto: screenprint Twitter 

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist