Županija

SEDMO ISPITIVANJE POKAZALO Utvrđeno ukupno osam onečišćenja mora

Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije obavio je sedmo redovno ispitivanje mora na 120 plaža u razdoblju od 11. kolovoza do 21. kolovoza 2020. godine. More na 112 plaža odgovaralo je uvjetima Uredbe o kakvoći mora za kupanje. Tijekom sedmog ispitivanja utvrđeno je osam onečišćenja mora na plažama: Hotel Park i Gradska plaža Banje u Korčuli, Uvala Lapad, Šulić, Danče, Hotel Bellevue, Hotel Libertas Rixos i Hotel Vis 2.

-Sukladno Uredbi uzorkovani su dodatni uzorci mora za kupanje. Rezultati ispitivanja udovoljavaju uvjetima Uredbe, što upućuje na prestanak svih onečišćenja – istaknuto je u priopćenju iz Županije.

Od ostalih 112 plaža, more na 111 plaža ocijenjeno je kao more izvrsne kakvoće. More na plaži Sreser na poluotoku Pelješcu ocijenjeno je dobrom ocjenom.

Detaljniji podaci dostupni su javnosti na web stranicama Ministarstva zaštite okoliša i energetike i Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije.

Pročitajte još

DOBRE VIJESTI Županija i danas bez novih slučajeva zaraze koronavirusom, u Hrvatskoj ih samo 18

Dulist

BEZ LISTE ČEKANJA U župski vrtić upisana sva prijavljena djeca!

Dulist

Dobroslavić s Henegarom o važnim projektima – autocesti do Dubrovnika, brzoj cesti do ZLD…

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija