Aktualno

Objavit će Registar branitelja – bez ratnog puta

Premije Zoran Milanović na dijela sjednice Vlade otvorene za javnost rekao je kako Vlada neće raditi ništa protuzatonito objavom Registra branitelja te kako je siguran kako nema problema s tim da se u javnost objave opći podaci iz Registra branitelja.

Dakle samo oni koji uključuju ime prezime i godinu rođenja. Svi ostali podaci, sve ono što je delikatno naglasio je Milanović, kao što je ratni put, bili bi dostupni jednom spektru državnik institucija, dok, naglasio je, da se u objavu Registra može se ići nakon što se donesu potrebne izmjene zakona.

Po završetku sjednice ministar branitelja Predrag Matić rekao je novinarima da bi do kraja godine trebao biti gotov registar branitelja.

Inače, u vezi najava uvođenja poreza na imovinu Milanović je kazao kako je to vrlo delikatna materija u koju nitko ne ulazi preko noći, pa neće ni Hrvatska. Ovo je način da država uvede reda, najprije u tržište nekretninama, kazao je premijer te dodao da će se uvođenjem tog poreza Hrvatska približiti praksi Europske unije. Istaknuo je da ovaj porez služi prije svega suzbijanju crnog tržišta iznajmljivanja nekretnina te ustvrdio da to neće biti udar na srednju klasu niti rigorozan porez na vikendice.

Što se tiče mogućih izmjena PDV-a, kazao je da je to žurna tema potrebna radi stabiliziranja prihoda proračuna. Ponovio je da će se voditi računa o zaštiti onih s nižim prihodima, a da bi niža stopa PDV-a u turizmu trebala djelovati stimulativno, pogotovo na one dijelove Hrvatske koji o njemu ovise.

 

Pročitajte još

Od 1. prosinca besplatno dopunsko zdravstveno dobit će još 120.000 građana

Dulist

PRODAJA SE PRESELILA U VIRTUALNE VODE Raste kupovina u ‘dva klika’

Dulist

Iz sustava eNautika izbrisano 807 čarterskih tvrtki

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija