AktualnoŽupanija

“Štitim interese Županije i prostornog plana“

"Štitim interese Županije i prostornog plana“

Nakon što je jutros Klub vijećnika SDP-a Dubrovačko-neretvanske županije poslao priopćenje za javnost u kojem se osvrće na izjave

župana Nikole Dobroslavića o prometnoj povezanosti prozivajući ga kako 'ni on, a ni vlada HDZ nije ništa napravila po pitanju prometne izoliranosti županije' župan Dobroslavić je uzvratio priopćenjem za javnost koje prenosimo u cijelosti:
 
– Klub vijećnika SDP-a DNŽ svojim priopćenjem u vezi s najnovijim raspravama o povezivanju Dubrovnika prebacuje ključni problem ove županije – prometno povezivanje s ostatkom Hrvatske, na teren političkih prepucavanja. To nije put za zaštitu interesa ove županije, nego je potrebno raspravljati o problemu samom – kako povezati ovu županiju.
 
Podsjećam da je Županijska skupština u Deklaraciji o prometnoj izoliranosti DNŽ iz 2009. godine utvrdila da je prioritet ove županije prometno povezivanje, konkretno, žurni dovršetak Pelješkog mosta i izgradnja autoceste do Dubrovnika. Za tu Deklaraciju glasovali su SVI vijećnici.  Dakle i vijećnici SDP-a, što je bilo i logično budući da se radilo o vitalnom interesu županije.
 
U Prostornom planu DNŽ predviđeno je povezivanje županije Pelješkim mostom, kao i trasom autoceste kroz Dubrovačko primorje.
 
Ja kao župan i naši saborski zastupnici uvijek smo kod bivše Vlade inzistirali da se ubrzano dovrši Pelješki most i izgradi autocesta do Ploča, te dalje prema Dubrovniku. Bivša Vlada gradila je, doduše usporeno, Pelješki most, autoceste do Ploča i imala je u planu izgraditi autocestu do Dubrovnika prema važećem prostornom planu.
 
Stoga isto očekujemo i od sadašnje Vlade. Time štitimo interese županije, što je naša dužnost, za to smo dobili povjerenje građana na izborima.
 
Imamo pravo biti ravnopravni sa ostalim hrvatskim županijama, biti prometno povezani, putovati po županiji i državi bez putovnice. Smatrali smo da ona Vlada, a i ova duguju to Dubrovniku, kao što je osigurano na primjer Istri, Rijeci, Varaždinu, Osijeku, Splitu…
 
Varijanta autoceste kroz Popovo polje odstupa od Prostornog plana DNŽ, nije interes županije, po nama  ni interes Hrvatske, i ne vidimo ni jednog razloga zašto bi se o njoj uopće raspravljalo.
 
Moja reakcija kao župana nastala je povodom objave te "fantomske" trase i rezultat je moje obveze štititi interese županije i njenog Prostornog plana.

Sve moje reakcije bile su i jesu vođene isključivo interesima županije  i tako će biti u ubuduće – zaključio je u priopćenju župan dubrovačko – neretvanski Nikola Dobroslavić.

Pročitajte još

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

[FOTO] Župa Presvetog Spasitelja u Mokošici bogatija za četiri ministranta

Dulist

[FOTO/VIDEO] KAKAV UŽAS NA LAPADSKOJ OBALI Marina Frapa poplutala u fekalijama

Dulist