Aktualno

Obilježen Dan crvenih haljina, Dubrovkinje upozorile žene na rizik od moždanog udara

Javnozdravstvena akcija ‘Dan crvenih haljina’, koja podržava međunarodnu aktivnost prepoznavanja i sprečavanja moždanog udara u žena, tradicionalno se održava prvi petak u veljači u Europi i SAD-u, a po treći put održat će se i u Hrvatskoj.

Ovu akciju podržale su i žene iz javnog života Grada Dubrovnika zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić, ravnateljica Dubrovačkih muzeja Julijana Antić Brautović, direktorica Turističke zajednice Ana Hrnić, glumica KMD-a Srđana Šimunović i novinarka i urednica Lidija Crnčević. Odjevene u crveno, skrenule su pažnju na ovu nedovoljno prepoznatu bolest od koje je samo u 2019. godini u Hrvatskoj umrlo 2.989 žena.

– Željele smo skrenuti pozornost dubrovačke javnosti na šokantne brojke smrtnosti od ove teške bolesti. Zbog životnih navika i obaveza žene nažalost često na zadnje mjesto stavljaju sebe i svoje zdravlje. Naša poruka je da je potrebno brinuti se o sebi, živjeti zdravo i kretati se što je više moguće. Zato dame, nastojte voditi računa o sebi, a vašoj obitelji poručujemo da vodi brigu o vama – izjavila je ovom prilikom zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić.

Kampanja ima za cilj potaknuti žene da se brinu o svom zdravlju, prvenstveno zdravlju srca i krvnih žila, jer je većinu tih bolesti moguće spriječiti zdravim životnim navikama, a isto tako želi potaknuti stručnjake u zdravstvu na posebnu pozornost za srčani i moždani udar kod žena, zbog njihovih razlika u odnosu na muškarce.

Pročitajte još

OSMI LET TJEDNO ZA NEW YORK United Airlines povećava broj letova prema Dubrovniku!

Dulist

ODLIČNE VIJESTI Lapadska škola dobila Snoezelen sobu za djecu s teškoćama u razvoju!

Dulist

Milan Mustać: ‘Dječji vrtići nisu niti će i jedno dijete ispisati zbog duga’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija