Aktualno

Obilježen Dan broja 112 u vrtićima i školama!

112

U prigodi obilježavanja Europskog dana broja 112 Služba civilne zaštite Dubrovnik pozvala je sve škole i vrtiće u Dubrovačko-neretvanskoj županiji da djecu upoznaju s brojem 112 i njegovom ulogom te ih potaknu na izradu radova u raznim tehnikama na temu broja 112 s kojim će škole i vrtići urediti prigodne panoe.

Tim povodom brojne su škole i vrtići iz cijele Županije izrazili želju za edukacijom, pa su djelatnici Službe civilne zaštite Dubrovnik, s predstavnicima hitnih službi, proveli edukaciju djece u 5 predškolskih ustanova i 6 osnovnih škola, od Doline Neretve, preko Dubrovnika do Korčule. Edukacijom je obuhvaćeno 260 polaznika vrtića i 310 učenika osnovnih škola. U edukaciju su se uključile teritorijalno nadležne policijske postaje, vatrogasne postrojbe, stanice HGSS-a Dubrovnik i Orebić te su se zajedničkom druženju s učenicima 1. razreda OŠ Montovjerna koji su došli u posjet Županijskom centru 112, uz ostale pridružili i djelatnici Zavoda za hitnu medicinu DNŽ, ističu iz Službe civilne zaštite Dubrovnik.

Djeca su se kroz edukacije upoznala s ulogom i važnosti jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112, imali su priliku upoznati predstavnike hitnih službi koje putem broja 112 možemo pozvati, a primjereno dječjoj dobi razgovaralo se i o velikim nesrećama i katastrofama.

Banner 300x250 DU 1

Izrađujući broj 112 vrtići i škole pokazali su iznimnu kreativnost, pa su osim crteža, kolaža i drugih likovnih tehnika, ovaj put u OŠ Montovjerna iz Dubrovnika upriličili “milenijsku fotografiju” svojih učenika, a Dječji vrtić “Mala kuća” iz Mokošice djelatnike Centra 112 razveselio je i počastio kolačićima i tortom s brojem 112. Na otoku Lastovu se tradicionalno velika važnost pridaje pokladama, pa je crtež polaznika njihovog vrtića “Biser”, broj 112 prikazao upravo u sada aktualnom pokladnom izdanju. Škole i vrtići slali su fotografije svojih radova i panoa, a mnoge od njih nagradila je i Dubrovačko-neretvanska županija svojim didaktičnim materijalima na temu požara i poplava – slagalicama, slikovnicama i bojankama izrađenim kroz projekte Stream i Firespill.

Edukacije će se nastaviti i nakon 11. veljače jer škole i vrtići gotovo svakodnevno zovu i traže ovakva druženja koja drže iznimno korisnim i važnim.

Pročitajte još

MOKOŠICA PRVI PUT PROSLAVILA SV. GAŠPARA ‘Misu je doživljavao kao nešto veličanstveno’

Dulist

GORDAN BOSANAC ‘Šuica je prekršila kodeks ponašanja, mora se suočiti sa sankcijama

Dulist

ISPUCALI STUPOVI PELJEŠKOG MOSTA Stručnjaci tvrde kako sigurnost prometa nije ugrožena

Dulist