Aktualno

Obilježen Dan broja 112 u vrtićima i školama!

Obilježen Dan broja 112 u vrtićima i školama!

U prigodi obilježavanja Europskog dana broja 112 Služba civilne zaštite Dubrovnik pozvala je sve škole i vrtiće u Dubrovačko-neretvanskoj županiji da djecu upoznaju s brojem 112 i njegovom ulogom te ih potaknu na izradu radova u raznim tehnikama na temu broja 112 s kojim će škole i vrtići urediti prigodne panoe.

Tim povodom brojne su škole i vrtići iz cijele Županije izrazili želju za edukacijom, pa su djelatnici Službe civilne zaštite Dubrovnik, s predstavnicima hitnih službi, proveli edukaciju djece u 5 predškolskih ustanova i 6 osnovnih škola, od Doline Neretve, preko Dubrovnika do Korčule. Edukacijom je obuhvaćeno 260 polaznika vrtića i 310 učenika osnovnih škola. U edukaciju su se uključile teritorijalno nadležne policijske postaje, vatrogasne postrojbe, stanice HGSS-a Dubrovnik i Orebić te su se zajedničkom druženju s učenicima 1. razreda OŠ Montovjerna koji su došli u posjet Županijskom centru 112, uz ostale pridružili i djelatnici Zavoda za hitnu medicinu DNŽ, ističu iz Službe civilne zaštite Dubrovnik.

Djeca su se kroz edukacije upoznala s ulogom i važnosti jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112, imali su priliku upoznati predstavnike hitnih službi koje putem broja 112 možemo pozvati, a primjereno dječjoj dobi razgovaralo se i o velikim nesrećama i katastrofama.

Izrađujući broj 112 vrtići i škole pokazali su iznimnu kreativnost, pa su osim crteža, kolaža i drugih likovnih tehnika, ovaj put u OŠ Montovjerna iz Dubrovnika upriličili “milenijsku fotografiju” svojih učenika, a Dječji vrtić “Mala kuća” iz Mokošice djelatnike Centra 112 razveselio je i počastio kolačićima i tortom s brojem 112. Na otoku Lastovu se tradicionalno velika važnost pridaje pokladama, pa je crtež polaznika njihovog vrtića “Biser”, broj 112 prikazao upravo u sada aktualnom pokladnom izdanju. Škole i vrtići slali su fotografije svojih radova i panoa, a mnoge od njih nagradila je i Dubrovačko-neretvanska županija svojim didaktičnim materijalima na temu požara i poplava – slagalicama, slikovnicama i bojankama izrađenim kroz projekte Stream i Firespill.

Edukacije će se nastaviti i nakon 11. veljače jer škole i vrtići gotovo svakodnevno zovu i traže ovakva druženja koja drže iznimno korisnim i važnim.

Pročitajte još

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist