Aktualno

Obilježavamo Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca!

Crveni Kriz natjecanje 29

Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, koji se obilježava 8. svibnja, na dan kada je rođen utemeljitelj Henry Dunant, godišnja je proslava Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca.

Svake godine, Crveni križ organizira aktivnosti kojima stavlja naglasak na jedinstvenu ulogu koju nacionalna društva imaju u svojim zemljama. Međunarodni pokret Crvenog križa i Crvenog polumjeseca pomaže milijunima ljudi diljem svijeta svake godine – u vrijeme sukoba, prirodnih katastrofa i kriznih situacija.

Hrvatski Crveni križ i ove će godine brojnim aktivnostima obilježiti Svjetski dan Crvenoga križa i Crvenoga polumjeseca, kao i Tjedan Crvenoga križa u Republici Hrvatskoj.

-Prilika je to da zajednički proslavimo duh humanosti, solidarnosti, zajedništva i tolerancije. U skladu s tim, diljem Hrvatske društva Crvenoga križa provest će niz aktivnosti kako bi se što više građana pridružilo proslavi očuvanja humanosti koja nam je danas svima potrebnija nego ikada – navode iz Crvenog križa.

Ovaj Svjetski dan u Dubrovniku će se obilježiti predstavljanjem knjige Iva Oreškovića Heroji bez puške – Crveni križ u Dubrovniku 1991.-1992.” koja donosi svjedočanstva volontera i zaposlenika Dubrovačkog Crvenog križa o djelovanju u Domovinskom ratu. Više pročitajte ovdje. 

Pročitajte još

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] Elena Čupić: ‘Volim vjerovati kako je Pariz zapravo izabrao mene’

Nora Di Leo

POTREBNA JE SAMO VOLJA I VRIJEME Dom Maslina traži volontere

Dulist

RONILAČKA AKCIJA ČIŠĆENJA U podmorju Velikog Zatona izvučeno gotovo 400 kilograma otpada!

Dulist