Aktualno

Obilazak uređene špilje Šipun

Špilju Šipun, uređenu u sklopu tri milijuna kuna vrijednog projekta "Priroda za budućnost" obišli su danas zamjenik župana Frano Skokandić, direktorica DUNEA – e Melanija Milić i ravnateljica Javne ustanove za zaštićene prirodne vrijednosti na području Dubrovačko-neretvanske županije Marija Crnčević.

U obilasku s njima bili su i predstavnici Općine Konavle i Turističke zajednice Općine Konavle. Razvojna agencija DUNEA, kao nositelj  projekta "Priroda za budućnost" iz programa  Europske unije – Prekogranična suradnja Hrvatska-Crna Gora, u protekle je dvije godine odradila je s partnerima – Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području DNŽ te Poduzećem za nacionalne parkove Crne Gore.

Cilj provedbe projekta bio je dodatno turistički vrednovati zaštićena prirodna područja, učiniti ih dostupnijima turistima, ali ih ujedno i dodatno zaštititi.

Projektom su obuhvaćeni lokaliteti špilja Šipun u Cavtatu, Majkovi u Dubrovačkom primorju (herpetološki rezervat u proglašenju), Baćinska jezera te Park prirode Lastovsko otočje.
 

Pročitajte još

Stožer donio novu odluku o maskama

Dulist

ZABRINJAVAJUĆE STANJE U ŽUPANIJI U 10 godina dvostruko veći broj djece s prekomjernom težinom

Andrea Falkoni Račić

Uhićen mladić iz Splita koji je autom udario policajca

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija