Aktualno

Voda skuplja kunu po kubiku!

Voda skuplja kunu po kubiku!

S prvim danom 2013. godine u cijeloj Hrvatskoj poskupila je voda. Naravno, iz odluke Vlade RH o povećanju stavki za korištenje i zaštitu voda nije izuzet ni Dubrovnik.

Stoga će građanima u veljači na kućne adrese stići računi veći za jednu kunu po kubiku pitke vode. Ako ste potrošili 10 kubika vode, vaš će račun od veljače biti veći za 10 kuna!

Informaciju je za duList potvrdio direktor Vodovoda Pero Mišković istaknuvši kako je odluka donesena na razni cijele Hrvatske pa od poskupljenja ne može biti izuzet ni Dubrovnik. No, Mišković je donekle utješio Dubrovčane istaknuvši kako Vodovod Dubrovnik za ovu godinu nije planirao interno povećanje cijena, budući da svi sadašnji poslovni pokazatelji ukazuju na to da poskupljenje neće biti nužno kad su u pitanju domaćinstva.

Možda, rekao je, poskupljenje neće zaobići dio gospodarstva, no tu Vodovod mora analizom točno razgraničiti što je gospodarski subjekt, a što nije. 
– Ako do takvog poskupljenja i dođe, ono će biti simbolično, a za domaćinstva ćemo nastojati zadržati postojeću cijenu – rekao je Mišković, dodavši kako ovo novo poskupljenje na temelju odluke Vlade RH, s obzriom na stanje u državi, naravno nije dobra vijest.

Spomenimo i to kako će se sredstvima upravo ove naknade, koja se od 1. siječnja povećava, ubuduće financirati krediti za projekte i obveze iz oblasti vodoopskrbe, koje Hrvatska mora ispuniti do 2018. godine. To se odnosi i sve projekte koje će Vodovod Dubrovnik raditi u 2013. godini, a koji su teški oko 100 milijuna kuna.

Pročitajte još

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist