Aktualno

Grad prijavljen Urbanističkoj inspekciji

Grad prijavljen Urbanističkoj inspekciji

Udruženje hrvatskih arhitekata prijavilo je Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja odnosno njihovoj Urbanističkoj inspekciji odgovorne iz Grada Dubrovnika zbog prijedloga Izmjena i dopuna generalnog urbanističkog plana Grada Dubrovnika te Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Dubrovnika –

potvrdio nam je predsjednik Udruženja Hrvoje Hrabak.

– Riječ je o prijedlozima tih planova koji su izašli u javnoj raspravi koji imaju pečat tvrtke koja nema ovlaštenje da radi poslove prostornog uređenja. Riječ je o tvrtki IGH urbanizam d.o.o. Da biste se  bavili prostornim uređenjem u Hrvatskoj zakonom je regulirnao da morate imati licencu od Ministarstva graditeljstva. U trenutku ugovaranja posla na izmjeni i dopuni i Prostornog plana i Generalnog urbanističkog plana Grada taj posao je ugovorila firma IGH dd i koja je u to vrijeme imala svoj urbanistički dio i koja je imala ovlaštenje za to. U međuvremenu je radi ekonomskih problema IGH dd ugasio svoj urbanistički ured i osnovao novu firmu koja se zove IGH urbanizam d.o.o. Ona može pravno naslijediti prava i obveze po financijskom poslovanju, ali ne i licencu koju treba ponovno ishoditi. A oni licencu nisu ni zatražili – pojasnio nam je Hrvoje Hrabak, predsjednik Udruženja hrvatskih arhitekata.
 
Zrinka Rudež iz trtke UGH urbanizam već je ranije, prilikom Javnog izlaganja o Prijedlogu Izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana Grada Dubrovnika kada je na tu činjenicu upozorila Marija Kojaković, predsjednica DAD-a, je istaknula  kako je izrađivač plana IGH Urbanizam u konzorciju s Institutom IGH iz kojega je ova nova tvrtka, u procesu restrukturiranja i potekla.

– Imamo sve potrebne dokumente i papire i nekorektno je da DAD jednog svog člana javno ovako proziva. Ovo nije prvi put jer je gospođa Kojaković već istupala u ovome duhu – rekla je Rudež, naglasivši kako se sve može dokazati, ako je potrebno kroz različite papire.

– Svi potrebni papiri postoje, ali ih ne nosim u džepu. Ako je u tom dijelu dokumentacija nedosttna, nadopunit ćemo je – zaključila je Zrinka Rudež raspravu o tome ima li IGH urbanizam dozvolu za izradu GUP-a ili ne Zrinka Rudež.

Pročitajte još

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist