Aktualno

O ZRAČNOJ POVEZANOSTI Franković na konferenciji Američke udruge rukovoditelja zračnih luka

Konferencija u organizaciji Američke udruge rukovoditelja zračnih luka u Dubrovniku je na trodnevnom godišnjem skupu okupila vodeće ljude zračnih luka Centralne i Istočne Europe te SAD-a. Sudionike konferencije jutros je na svečanom otvorenju pozdravio i dubrovački gradonačelnik Mato Franković. Gradonačelnik je u ovoj prigodi istaknuo važnost zračne povezanosti Dubrovnika u kontekstu turizma i činjenice da su nam najbrojniji gosti Britanci i Amerikanci te nam je stoga zračna povezanost izuzetno bitna.

-Koordinacija i suradnja svih dionika ovdje igra krucijalnu ulogu i moram istaknuti kako je Zračna luka Dubrovnik naš ključni partner u svemu što radimo vezano za razvoj našeg grada. Izuzetno mi je drago što mogu reći da već nekoliko godina postoji izravna zračna veza između Dubrovnika i SAD-a. Povezani smo direktnom linijom s New Yorkom i to je linija koja će prometovati i sljedeće sezone. Također, veliki dio američkih turista dolazi vezanim letovima preko Londona, Frankfurta, Pariza, Istanbula i ta povezanost i suradnja su nam jako važni, kazao je također gradonačelnik Franković.

Obratili su se i predsjedavajući Međunarodne udruge rukovoditelja zračnih luka Kevin Bumen, ujedno glavni direktor financija i komercijale Međunarodne zračne luke San Francisco, Rachel Duran ataše za trgovinu Veleposlanstva SAD-a, župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić te direktor Zračne luke Dubrovnik Viktor Šober.

Pročitajte još

‘Dosje Jarak’ u novoj epizodi obrađuje svirepo ubojstvo Ivane Hodak!

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] KORNELIJA GLAVOČIĆ BROWN Kako je dijete Lapada završilo u Coloradu?!

Ivana Mijić Vulinović

Promet ulicama Miljenka Bratoša i Ivana Zajca zatvoren za sva vozila

Dulist