DuList IN

‘O Orsuli sam čuo bajke, veselim se!’

stefanovski 01

Vlatko Stefanovski Trio u Parku Orsula nastupit će večeras, 17. kolovoza. S njima će nastupiti i sastav Quartet Mistique. Koncert počinje u 22 sata, a ulaznice koštaju 100 kuna za registrirane prijatelje udruge Ambient Croatia, odnosno 120 kuna za sve ostale posjetitelje.

A mi u najavi koncerta donosimo i razgovor s Vlatkom Stafenovskim!

 

Vlatko Stefanovski: O Parku Orsula sam čuo bajke i uistinu se veselim subotnjem nastupu

– Uvijek sam iznova fasciniran Dubrovnikom, jednim od najčarobnijih i najljepših gradova na svijetu – istaknuo je proslavljeni makedonski gitarist Vlatko Stefanovski uoči subotnjeg koncerta kojeg će sa svojim triom održati u sklopu Park Orsula Music Festivala.
– Prošetati Stradunom nezaboravan je doživljaj, a ovaj put se dodatno veselim dolasku jer sam čuo samo lijepe stvari o Parku Orsula. Nedavno sam svirao s Miroslavom Tadićem, koji je na Orsuli svirao s braćom Teofilović, i on mi je pričao bajke o tom prostoru pa se uistinu veselim ovom nastupu – rekao je Stefanovski.
Vlatko Stefanovski čest je i rado viđen dubrovački gost. U našem je gradu svirao još s grupom Leb i sol, a prisjetio se i nastupa u sportskoj dvorani u Gospinom polju s tim legendarnim makedonskim sastavom. Ipak, kako sam kaže, u sjećanju će mu najviše ostati koncert kojeg je s Tadićem održao u Kneževom dvoru.
– Atmosfera je tada bila odlična, a i lokacija je uistinu posebna – kaže Stefanovski koji ovaj put u Dubrovnik dolazi s višegodišnjim suradnicima, basistom Đokom Maksimovskim i bubnjarem Dejanom Milosavljevićem.
– To su vrhunski muzičari koji odlično 'plivaju' u svim žanrovima – od rocka, bluesa pa sve do pomalo kompliciranih makedonskih ritmova i melodija. S njima ću na ovom koncertu publici prezentirati sve ovo čime se bavim posljednjih 40 godina. Na neki način ćemo protrčati kroz taj period u sigurno dvosatnom nastupu – najavio je subotnji koncert Stefanovski.
Inače, ovaj virtuoz je u posljednje vrijeme bio zaokupljen nastupima s Tommyjem Emmanuelom i Stochelom Rosenbergom u projektu nazvanom Kings of Strings. Ovaj gitaristički trojac nastupao je diljem Europe, a i prekaljeni glazbenik poput Stefanovskog ističe kako je na ovim koncertima dosta naučio.
– Kakvo je iskustvo svirati s njima? To je kao da si košarkaš i da te netko pošalje u NBA ligu. Uživao sam radeći s njima i to je nešto najljepše što čovjek može doživjeti – da svira s vrhunskim muzičarima i da taj rad dođe do publike. Nedavno samo svirali na gitarističkom festivalu na Korzici i to je bilo stvarno neponovljivo iskustvo – rekao je za kraj Stefanovski.

Pročitajte još

PRVI PLJESAK Najljepši glas Konavla je Marieta Milas!

Dulist

[FOTO] PUN GRAD TURISTA Điravaju, razgledavaju, fotografiraju se

Dulist

[FOTO] PLESNI STUDIO LAZARETI Sjajni rezultati na natjecanju u Mostaru!

Dulist