Koronavirus u HrvatskojŽupanija

O KORONAVIRUSU UOČI SEZONE Određen je prostor za karantenu, aktivirat će se po potrebi

O KORONAVIRUSU UOČI SEZONE Određen je prostor za karantenu, aktivirat će se po potrebi

Stožer Civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije održao je u ponedjeljak sjednicu na temu pripremnih aktivnosti u slučaju eventualne pojave koronavirusa u našoj županiji, a na ovoj sjednici su bili i čelni ljudi državnih i županijskih lučkih uprava, Zračne luke Dubrovnik te sanitarne inspekcije.

Zamjenik župana i načelnik Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije Joško Cebalo ovom prilikom je istaknuo kako sve institucije postupaju sukladno uputama resornog Ministarstva i drugih javnopravnih tijela.

-U proteklih nekoliko dana imali smo dva pacijenta kod kojih su postojale sumnje na koronavirus, ali na sreću oba nalaza su bila negativna. Sva područja u našoj županiji su pokrivena što se tiče sanitarne inspekcije, a u slučaju problema zatražit ćemo dodatne djelatnike – rekao je Cebalo.

Napomenuo je kako su na sjednici podnesena izvješća o najavljenim letovima u Zračnoj luci Dubrovnik, ali i uplovljavanjima u pomorske luke.

-Prava sezona nam počinje tek krajem ožujka, ali poduzeli smo sve mjere da je dočekamo spremni – istaknuo je on te zaključio kako je prostor za eventualnu karantenu određen te će biti aktiviran po potrebi.

Pročitajte još

FOTO/VIDEO Policijski demo tim interventne policije demonstrirao svoje zvanje

Dulist

NOVI REKORD LUKE PLOČE U protekloj godini ostvarili dobit od 16,613 milijuna eura

Dulist

U BRUXELLESU Župan predsjedao sastankom radne skupine za zapadni Balkan

Dulist