Aktualno

O isplativosti uz francusku pomoć

Dubrovnik bi uz pomoć, naravno financijsku, francuske Vlade mogao izraditi studiju isplativosti izgradnje tunela od Minčete do ljetnikovca Skočibuha. Riječ je, podsjetimo, o projektu predstavljenom u travnju ove godine. 

sam gradonačelnik Andro Vlahušić rekao je kako bi njegova izgradnja koštala manje od 50 milijuna kuna, s rokom izgradnje od godinu dana. A upravo su jučer, kada je javnosti predstavljen i dio prometne studije, predstavnici najveće francuske građevinske tvrtke Vinci i konzultantske tvrtke za gradnju tunela Egis Tunnels obišli lokaciju moguće gradnje ovog tunela. Posjet je, ističu iz gradske uprave, plod suradnje Dubrovnika i Rueil Malmaisona koja je intenzivirana nakon bratimljenja dvaju gradova u veljači.

– Blizu smo potpisivanja ugovora s francuskom vladom za financiranje studije isplativosti, dok će prometna rješenja o tome što tunel znači ili ne znači Dubrovniku biti provjerena kroz prometnu studiju – izjavio je gradonačelnik Vlahušić, dodavši kako tunel neće biti izgrađen ako se kroz studiju isplativosti pokaže preskupim i neisplativim projektom.

A tijekom sastanka gradonačelnika s predstavnicima francuskih tvrtki Vlahušić im je predstavio projekte cestogradnje i predviđene izmjene i dopune GUP-a i PPU-a Grada Dubrovnika. Najavljeno je da će, posredstvom ministra Olliera, Grad Dubrovnik tražiti pokroviteljstvo francuske vlade u izradi studije isplativosti izgradnje tunela, a istražit će se i mogućnost financiranja izrade projektne dokumentacije i gradnje tunela sredstvima iz fondova Europske unije, obznanili su iz gradske uprave.

A mogućnost gradnje tunela gradskim vijećnicima i dubrovačkoj javnosti gradonačelnik je obznanio tijekom pokretanja izmjena i dopuna prostorno – planske dokumentacije, no ideja zapravo nije njegova nego dubrovačkog arhitekta Marka Dabrovića iz 3LHD studija.

Pročitajte još

Zbog salmonele na farmi iz prodaje povučena jaja!

Dulist

SAT ZA PLANETU ZEMLJU Ugasite svjetla večeras!

Dulist

MARKO MARGARITONI UZ DAN NARCISA Održali smo vrlo visoku stopu rano otkrivenih karcinoma dojke

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija