Aktualno

Prednjačimo i po potrošnji gostiju!

Prednjačimo i po potrošnji gostiju!

Dubrovnik je danas na Pilama proslavio dvomilijunto noćenje koje je uranilo dva tjedna u odnosu na lanjsku 2010. godinu. Tim povodom je u turističko – informativnom uredu TZ Grada na Pilama upriličena svečanost.

Na njoj je uz direktora HTZ-a Nika Bulića i direktoricu TZ grada Dubrovnika Jelku Tepšić bio i njen predsjednik Andro Vlahušić. Tratavalo se tortom s 'dva milijuna svjećica' koju je gradonačelnik uz prigodne regale i Dubrovačku karticu dijelio turistima koji su se u tom trenutku zatekli u Turističkoj zajednici. A sve kako bi se obilježio pozitivan trend broja dolazaka i noćenja koji se i dalje nastavlja.

Gradonačelnik Andro Vlahušić ovom je prigodom rekao kako možemo očekivati da ćemo razvijanjem ponude i obnovom te izgradnjom novih kapaciteta već 2015. godine moći proslavljati tri milijuna noćenja u jednoj godini.

Direktor HTZ-a Niko Bulić je pak istaknuo kako Dubrovnik osim u postotku povećanja dolazaka i noćenja u Hrvatskoj prednjači i po potrošnji gostiju što je od presudnog značaja za dobit od turizma.

U prigodnom programu nastupili su i violončelistica Ana Rucner i Linđo.

Pročitajte još

PRVE IZLAZNE ANKETE HDZ podbacio u 10. izbornoj jedinici?

Dulist

Izlazne ankete prognoziraju HDZ-u 58 mandata, a SDP-u 44

Dulist

PARLAMENTARNI IZBORI 2024. Hrvatska je odlučila!

Dulist