Grad

O čemu su pričali Franković i predstavnici grada prijatelja Rueil-Malmaisona?

O čemu su pričali Franković i predstavnici grada prijatelja Rueil-Malmaisona?

Gradonačelnik Mato Franković i zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić sa suradnicima primili su danas u radni posjet izaslanstvo grada prijatelja Rueil-Malmaisona na čelu sa zamjenikom gradonačelnika zaduženim za turizam, bratimljenje i međunarodnu suradnju Philippeom Trotinom.

Jedna od glavnih tema radnog posjeta i održanog sastanka je realizacija zajedničkog projekta gradova prijatelja Dubrovnika i Rueil-Malmaisona. Riječ je o konferenciji ‘Festival strategije i turizma’ koja će se održati u Dubrovniku od 7. do 9. studenoga 2018. godine.

– Što se tiče turističkih brojki vidljivo je kako Dubrovniku posljednih godina na tom području ide jako dobro. Međutim, ne smijemo postati žrtve vlastitog uspjeha, a o čemu upravo govore i što ističu posljedni tekstovi nekih vodećih svjetkih medija upravo ističu. Moramo razmišljati o budućnosti i upravo radi toga ovu zajedničku konferenciju smatramo iznimno važnom za Grad Dubrovnik i ono što želimo postići s ovom konferencijom je osvrt na trenutačni turizam i turizam budućnosti. Naravno, očekujemo i neke konkretne ciljeve i zaključke konferencije – kazao je gradonačelnik Franković na održanom sastanku.

Zamjenik gradonačelnika Rueil-Malmaisona Philippe Trotin istaknuo je kako razumije razmišljanja vezana uz strategije razvoja turizma jer je upravo turizam i Francuskoj jedna od najvažnijih ekonomskih grana.

– Rueil-Malmaison, ali i cijela Francuska bogata je povijesnim spomenicima i zahvaljujući tome turizam je baza naše ekonomije. Međutim, moramo uzeti u obzir i trenutačnu situaciju u kojoj se nalazi Europa, a to je borba s terorizmom. Smatram da je jako važno zajednički raditi na tom polju i mislim da će upravo ova konferencija “Festival strategije i turizma” biti od iznimne važnosti za postizanje nekih zajedničkih, konkretnih zaključaka – kazao je zamjenik gradonačelnika Trotin.

Franković je istaknuo kako je visoka razina sigurnosti zasigurno jedna od najvećih prednosti Dubrovnika jer zbog trenutačne situacije i borbom s terorizmom sigurnost neke destinacije postaje glavni kriterij za odabir odredišta za odmor.

 

Pročitajte još

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist